Bütçe
7.000 TL

MBDTF

Çalışkan
Merhabalar.

Anakartımda fazladan M.2 yuvası olmadığından SATA SSD arıyorum. 500 ya da 1 TB olabilir, yeter ki sorunsuz, kaliteli olsun. Maksimum bütçem 7.000 TL. Oyun için kullanacağım. Teşekkürler.

Dönüştürücü ve SN3000 1TB daha mantıklı olur.

Boşta PCI-e girişi varsa M.2. dönüştürücü düşünebilirsiniz, kendim de öyle kullanıyorum.

Teşekkürler. Peki dönüştürücü onerebilir misiniz? Uygun fiyatli, sorun cikartmayacak. Bir de bunlar tak calistir mi oluyor? Herhangi bir islem gerekiyor mu? Anakart B450M Dragon ve 1 ekran karti takili sadece.

Arkadaşlar bunun disinda bir de SATA SSD onerisi yapabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tesekkurler. Peki donusturucu onerebilir misiniz? Uygun fiyatli, sorun cikartmayacak. Bir de bunlar tak calistir mi oluyor? Herhangi bir islem gerekiyor mu? Anakart B450m Dragon ve 1 ekran karti takili sadece.

Arkadaslar bunun disinda bide Sata SSD onerisi yapabilir misiniz?
Sitesinde gördüğüm kadarıyla anakartınızda X16 slotu dışında 2 adet PCI-e 2.0 X1 soketi var ama bunlara SSD takarsanız SATA SSD hızlarında kalırsınız. Uygun fiyatlı M.2. SSD bulursanız değerlendirilebilir, keza SATA SSD fiyatları de uçuk durumda.
Bknz.: B450M-DRAGON - Tech Specs|Motherboards|ASUS Global

Dönüştürücü olarak da ben bunu Exceria G2 1 TB ile kullanıyorum ve bir sorununu görmedim. Taktım ve anakartım (B450-A Pro Max) doğrudan gördü. Sizin anakartınıza X1 bir dönüştürücü lazım. Başkalarına faydası olabilir belki şöyle paylaşayım:

Anakartınız özelinde de bu uygun:

SATA SSD olarak ne kadar kapasiteye ihtiyacınız var? 1 TB olarak size bu bütçede önerip de içimin rahat edeceği benim bildiğim model yok onu belirtmek isterim.

Son düzenleme:
Sitesinde gördüğüm kadarıyla anakartınızda X16 slotu dışında 2 adet PCI-e 2.0 X1 soketi var ama bunlara SSD takarsanız SATA SSD hızlarında kalırsınız. Uygun fiyatlı M.2. SSD bulursanız değerlendirilebilir, keza SATA SSD fiyatları de uçuk durumda.
Bknz.: B450M-DRAGON - Tech Specs|Motherboards|ASUS Global

Dönüştürücü olarak da ben bunu Exceria G2 1 TB ile kullanıyorum ve bir sorununu görmedim. Taktım ve anakartım (B450-A Pro Max) doğrudan gördü. Sizin anakartınıza X1 bir dönüştürücü lazım. Başkalarına faydası olabilir belki şöyle paylaşayım:

Anakartınız özelinde de bu uygun:

SATA SSD olarak ne kadar kapasiteye ihtiyacınız var? 1 TB olarak size bu bütçede önerip de içimin rahat edeceği benim bildiğim model yok onu belirtmek isterim.
Kasadan dolayı bu işlemden biraz şüpheliyim. 500 de olur, 1 TB de olur. Yeter ki nispeten iyi olsun.

Bunu alabilirsin, 7.000 TL'lik SATA SSD de bunun laciverti zaten. Boşa ek para vermeye gerek yok.

PCIe dönüştürücü önerisi için de PCIe x1 to M.2 yaz, ucuzundan al. Hepsi fason üretim. Sadece x1 yazmasına dikkat et.
Itopya'da Goodram buldum. Nasıl? Bir de MSI SATA SSD'leri nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör: