Bütçe
Maksimum 8.000 TL

gcelik

Çalışkan
Merhaba. Şu an A620M-K anakart kullanıyorum ve yakın zamanda B650 serisine geçmeyi düşünüyorum. Sistemimde Ryzen 5 7600X var ve açıkçası bu işlemcinin güç tüketimi ile termal yükü A620 platformu için biraz sınırda kalıyor. Özellikle VRM kalitesi ve soğutma tarafında A620'nin zayıf olduğunu düşünüyorum. Uzun süreli yükte VRM ısınmaları ve stabilite konusu kafama takılıyor. Ayrıca undervolt yapmak istiyorum ama A620 tarafında BIOS seçenekleri de oldukça kısıtlı. Bu yüzden daha güçlü VRM tasarımına sahip, BIOS tarafı daha esnek ve genel olarak daha stabil bir B650 anakarta geçmek istiyorum. 6.000 - 7.000 TL civarında (maksimum 8.000 TL) fiyat performans olarak önerebileceğiniz bir B650 var mı?

B850M Force çok iyi bu bütçede. Ama bütçenin hepsini harcamak istemiyorum dersen, Prime B650M-K kullanıyorum memnunum.

Bu bütçelere çıkmak istemezdim maksimum 5.000 TL ayırmak istiyordum, anakart piyasasından bir haber olduğumu geçen hafta öğrendim, artık indirim kovalayacağım umarım uygun bir fiyata bulabilirim görüşünüz için teşekkürler.

B650M-K ile arasındaki fark nedir sadece nesil mi yoksa özellik olarak da herhangi bir fark var mı ve şöyle bir şeyde var ben bilgisayarıma herhangi bir yükseltme yapmayı düşünmüyorum uzun süreler kullanıp direk yeni bir bilgisayar almak istiyorum bu yüzden tüm parçalarımın performanslı bir şekilde çalışması bana yeter dolayısıyla çok da gelecek vadeden bir karta ihtiyacım yok.

B650M-K ile arasındaki fark nedir sadece nesil mi yoksa özellik olarak da herhangi bir fark var mı ve şöyle bir şeyde var ben bilgisayarıma herhangi bir yükseltme yapmayı düşünmüyorum uzun süreler kullanıp direk yeni bir bilgisayar almak istiyorum bu yüzden tüm parçalarımın performanslı bir şekilde çalışması bana yeter dolayısıyla çok da gelecek vadeden bir karta ihtiyacım yok.

Tam olarak B850M-K'yı tariflediniz o halde. :) B650M-K da alınmaz değil ama B850M-K olması daha iyi olur uzun vade kullanımda. B650'ler üretimi durdu ve birtakım eksikleri var B850'lere göre. Aradaki farkı vermeye değecektir. Birkaç faz fazlası var, Gen5 desteği vs. mevcut. RAM frekans desteği yüksek, yine BIOS'ları öncelikli alır. Uzun vade stabilizesi de daha başarılı. Hynix modüller tercih edin AM5'te uzun vade sorun yaşamak istemiyorsanız bir de. 1x16 Patriot 6000 CL30 buna bir örnek.

Tam olarak B850M-K'yı tariflediniz o halde. :) B650M-K da alınmaz değil ama B850M-K olması daha iyi olur uzun vade kullanımda. B650'ler üretimi durdu ve birtakım eksikleri var B850'lere göre. Aradaki farkı vermeye değecektir. Birkaç faz fazlası var, gen5 desteği vs. mevcut. RAM frekans desteği yüksek, yine BIOS'ları öncelikli alır. Uzun vade stabilizesi de daha başarılı. Hynix modüller tercih edin AM5'te uzun vade sorun yaşamak istemiyorsanız bir de. 1x16 Patriot 6000 CL30 buna bir örnek.

Görüşünüz için teşekkürler, RAM konusunda hata yaptığımı sistemi aldıktan sonra anladım sahip olduğum RAM Hynix modül değilmiş ama yapacak bir şey yok, merak ettiğim birkaç şey var benim anakartım olan A620M-K'nın 7600X için doğrudan bir dezavantajı var mı örneğin anakartın ısınıp işlemciyi kısıtlaması gibi çünkü anakartı değiştirince bilgisayarımda gözle görülür ne gibi değişiklikler olur onu bilmiyorum bu sebeple anakartı yükseltmeye değer mi onu da bilmiyorum bildiğim tek bir şey var oda anakartı değiştirince işlemciye kesinlikle undervolt yapacağım, son olarak bu anakart 7600X i besleyebilir mi sistemim için en ideal anakart bu mudur?

Görüşünüz için teşekkürler, RAM konusunda hata yaptığımı sistemi aldıktan sonra anladım sahip olduğum RAM Hynix modül değilmiş ama yapacak bir şey yok, merak ettiğim birkaç şey var benim anakartım olan A620M-K'nın 7600X için doğrudan bir dezavantajı var mı örneğin anakartın ısınıp işlemciyi kısıtlaması gibi çünkü anakartı değiştirince bilgisayarımda gözle görülür ne gibi değişiklikler olur onu bilmiyorum bu sebeple anakartı yükseltmeye değer mi onu da bilmiyorum bildiğim tek bir şey var oda anakartı değiştirince işlemciye kesinlikle undervolt yapacağım, son olarak bu anakart 7600X i besleyebilir mi sistemim için en ideal anakart bu mudur?

Şu anki anakartın da besler, beslemeyle alakalı bir sıkıntı yok. A620 Undervolt ve PBO yaptırtmıyor. VRM Heatsink olması yine uzun vade daha iyidir. Zaten amacın Gaming, A620 sıkıntısı çipset limitasyonu var.