Batuhan445

Uzman
Yakın zamanda müstakil ev yaptırdık ve doğal olarak altyapı olmadığı için Türk Telekom'a başvurduk ama fiyatı duyunca hüsran oldum. 2026 yılı için planlamaya aldık deseler de eğer isterseniz 1 milyon 290 bin TL karşılığında altyapıyı çekeriz dediler. Ama müşteri hizmetleri ücretsiz çekmeye çalışıyoruz dedi.

E haliyle magnet ya da Airfiber'e yönelmek zorunda kalacağım. Malatya'da hizmet veren airfiber firmaları var mı? Çoğu sorguladığım firma Malatya'ya hizmet vermiyor.

Kişisel notum : Müstakil olduğu ve özel fiber çektirme konusu olduğu için ben ek olarak teklif istedim. Ortalama 30 bin, 40 bin ya da 50 bin TL bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Metro ethernet mi çekiyorum ben?

1.290.000 metro ethernet için bile düşündürücü bir fiyat, okeyleme ihtimalinizi düşürmek için demiş olabilirler o fiyatı.

RadioLink firması bulamazsanız Türk Telekom hattı olan birini evinize davet edip bir hız testi yapın derim. Bence RadioLink firması birinci önceliğiniz olsun, magnet ve superbox fiyatları çok fahiş ve kotalılar.

Şurayı bir inceleyebilirsiniz:

Son düzenleme:
1.290.000 metro ethernet için bile düşündürücü bir fiyat, okeyleme ihtimalinizi düşürmek için demiş olabilirler o fiyatı.

RadioLink firması bulamazsanız Türk Telekom hattı olan birini evinize davet edip bir hız testi yapın derim. Bence RadioLink firması birinci önceliğiniz olsun, magnet ve superbox fiyatları çok fahiş ve kotalılar.

Şurayı bir inceleyebilirsiniz:
Magnet sınırsız paketi var.

Bulunduğum bölgenin sokağının ilerisinde biri Airfiber hizmeti alıyormuş sanırım ama hangi firmadan hizmet alıyor bilmiyorum.

RadioLink dediğiniz şey nasıl çalışıyor ayrıca çok bilgiye sahip değilim. Şu siteyi buldum ama çözemedim yine de.

Bulunduğum bölgenin sokağının ilerisinde biri Airfiber hizmeti alıyormuş sanırım ama hangi firmadan hizmet alıyor bilmiyorum.
Airfiber'in diğer bir adı denebilir RadioLink'e. İkisi aynı şey kısaca. Ana bir internet hattından radyo sinyalleri ile o bölgeye internet hizmeti verir yerel firmalar. Radyo sinyalleri ile bağlantı sağlanır. Kurulum ücretleri, ekipmanlardan dolayı biraz fazladır ve ciddi gecikme gibi bir dezavantajı bulunuyor. Online oyun pek oynatmaz hocam.

Armut linkinde birkaç tane güvenlik firmasının internet hizmeti verdiği yazıyor. Ancak güzel bir dille o binanın kapısını çalıp ne kullandıklarını öğrenmekte fayda var, deneyimlerini de öğrenmiş olursunuz ayrıca. Çekinirseniz de Wi-Fi adını değiştirmemiş olabilirler, binanın yakınına gidip Wi-Fi ağlarını kontrol edebilirsiniz. Komşunuzun Wi-Fi'sinin SSID'sinde Turuncunet vs. gibi bir yerel firma isimi yazıyor olabilir. Oradan öğrenebilirsiniz.

Son düzenleme:
Airfiber'in diğer bir adı denebilir RadioLink'e. Ana bir internet hattından radyo sinyalleri ile o bölgeye internet hizmeti verir yerel firmalar. Radyo sinyalleri ile bağlantı sağlanır. Kurulum ücretleri, ekipmanlardan dolayı biraz fazladır ve ciddi gecikme gibi bir dezavantajı bulunuyor. Online oyun pek oynatmaz hocam.

Armut linkinde birkaç tane güvenlik firmasının internet hizmeti verdiği yazıyor. Ancak güzel bir dille o binanın kapısını çalıp ne kullandıklarını öğrenmekte fayda var, deneyimlerini de öğrenmiş olursunuz ayrıca. Çekinirseniz de Wi-Fi adını değiştirmemiş olabilirler, binanın yakınına gidip Wi-Fi ağlarını kontrol edebilirsiniz. SSID'de Turuncunet vs. gibi yerel firmaların isimleri yazıyor olabilir.
Şu anlık önceliğim Airfiber ama çok zorda kalırsam ve bütün çabalara rağmen bulamazsam en son düşüneceğim fikir olarak kalacak, hiç bilmemekten iyidir. Teşekkürler.