Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qubik

Uzman
Makaleler
1
Laptopumu 15 dakika boyunca kullanmadığımda otomatik olarak uyku moduna geçti. Ancak uyandırdığımda ekranda sadece fare imleci görünüyor, geri kalan her şey siyah. NumLock ve Caps Lock tuşlarına bastığımda ışıklar yanıyor, yani sistem tamamen donmuş gibi görünmüyor. Her zaman olmasa da çoğu zaman oluveriyor

Ek bilgi: 2. monitör kullanıyorum.

~> Lspci | grep VGA
0000:00:02.0 VGA compatible Controller: Intel corporation raptor Lake-p [UHD Graphics] (rev 04)
0000:01:00.0 VGA compatible Controller: NVIDIA corporation AD106m [GeForce RTX 4070 Max-Q / Mobile] (rev A1)

Çözüm
Kod:
nvidia.NVreg_PreserveVideoMemoryAllocations=1

Bunu çekirdek parametrelerine yani GRUB'a eklerseniz sorunun ortadan kalkması gerek. Onun haricinde güncel NVIDIA sürücüleri bu sorunlarla başa çıkmak için bazı systemd servislerine de sahip, çözülmezse onları da açarız.

İkinci monitörü oyun süremi azaltmak hem de masamda çalışacak yer ayırmak için kutusuna kaldırmıştım ama sorun 2. monitör olmadan da devam ediyordu, yani harici ekran kaynaklı değil gibi görünüyor. Dediğiniz gibi GRUB'a NVIDIA. NVreg_PreserveVideoMemoryAllocations = 1 parametresini ekledim.
Adım adım anlatacak olursam şu şekilde yaptım:
  1. Sudo nano /etc/default/grub ile GRUB yapılandırmasını açtım.
  2. GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT satırına NVIDIA. NVreg_PreserveVideoMemoryAllocations = 1 ekledim
  3. Sudo Update-GRUB komutuyla GRUB'u güncelledim.
  4. Bilgisayarı yeniden başlattım.
Şimdi test ediyorum, eğer sorun devam ederse NVIDIA'nın systemd servislerini etkinleştirmeyi deneyeceğim. Başka öneriniz varsa açığım!

Manjaro çok stabil sayılmaz, başka dağıtım öneririm. Manjaro yerine gene Arch tabanlı olan EndeavourOS veya Fedora olabilir.

Fedora'yı Red Hat olduğu için kullanmıyorum yoksa kendileri çok stabil bir dağıtım. EndeavourOS'ta da bazı aksiliklerim olmuştu zamanında. O yüzden EndeavourOS'tan Manjaro'ya geçmiştim. Forumlarda Fedora gibi stabil diyende vardı, berbat ötesi diyende. Bazı yerlerde kısıtlanıyormuşum gibi hissediyorum ancak katlanmak zorunda kalıyorum sanki bu duruma. Normalde hangi Arch tabanlı dağıtımı kullansam 2 hafta geçmeden contayı yakıyordum ancak 1 aya yakın Manjaro kullanıyorum daha bir problemle karşılaşmadım. Muhtemelen bazı şeyleri bozuyorum galiba. Manjaro'dan başka bir dağıtıma geçmeyi planlıyorum aslında ama cesaret edemiyorum Dosyalarımı, Oyunlarımı ve Uygulamalarımı taşıma konusunda.
Sizden tavsiye almayı çok isterim.
Kod:

Bunu çekirdek parametrelerine yani GRUB'a eklerseniz sorunun ortadan kalkması gerek. Onun haricinde güncel NVIDIA sürücüleri bu sorunlarla başa çıkmak için bazı systemd servislerine de sahip, çözülmezse onları da açarız. Manjaro çok stabil sayılmaz, başka dağıtım öneririm. Manjaro yerine gene Arch tabanlı olan EndeavourOS veya Fedora olabilir.

Kod:

Bunu çekirdek parametrelerine yani GRUB'a eklerseniz sorunun ortadan kalkması gerek. Onun haricinde güncel NVIDIA sürücüleri bu sorunlarla başa çıkmak için bazı systemd servislerine de sahip, çözülmezse onları da açarız.

İkinci monitörü oyun süremi azaltmak hem de masamda çalışacak yer ayırmak için kutusuna kaldırmıştım ama sorun 2. monitör olmadan da devam ediyordu, yani harici ekran kaynaklı değil gibi görünüyor. Dediğiniz gibi GRUB'a NVIDIA. NVreg_PreserveVideoMemoryAllocations = 1 parametresini ekledim.
Adım adım anlatacak olursam şu şekilde yaptım:
  1. Sudo nano /etc/default/grub ile GRUB yapılandırmasını açtım.
  2. GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT satırına NVIDIA. NVreg_PreserveVideoMemoryAllocations = 1 ekledim
  3. Sudo Update-GRUB komutuyla GRUB'u güncelledim.
  4. Bilgisayarı yeniden başlattım.
Şimdi test ediyorum, eğer sorun devam ederse NVIDIA'nın systemd servislerini etkinleştirmeyi deneyeceğim. Başka öneriniz varsa açığım!

Manjaro çok stabil sayılmaz, başka dağıtım öneririm. Manjaro yerine gene Arch tabanlı olan EndeavourOS veya Fedora olabilir.

Fedora'yı Red Hat olduğu için kullanmıyorum yoksa kendileri çok stabil bir dağıtım. EndeavourOS'ta da bazı aksiliklerim olmuştu zamanında. O yüzden EndeavourOS'tan Manjaro'ya geçmiştim. Forumlarda Fedora gibi stabil diyende vardı, berbat ötesi diyende. Bazı yerlerde kısıtlanıyormuşum gibi hissediyorum ancak katlanmak zorunda kalıyorum sanki bu duruma. Normalde hangi Arch tabanlı dağıtımı kullansam 2 hafta geçmeden contayı yakıyordum ancak 1 aya yakın Manjaro kullanıyorum daha bir problemle karşılaşmadım. Muhtemelen bazı şeyleri bozuyorum galiba. Manjaro'dan başka bir dağıtıma geçmeyi planlıyorum aslında ama cesaret edemiyorum Dosyalarımı, Oyunlarımı ve Uygulamalarımı taşıma konusunda.
Sizden tavsiye almayı çok isterim.

Çözüm