Detaylar
Kim cevapladı?Bir kişinin veya kişilerin yaptığı hatanın sizin bilgisayarınızı botnete dönüştürmesi mi ilgi alanınıza girmiyor? AUR o dönem Manjaro kullanan kişiler tarafından saldırıya uğradı.AUR' un DDoS konusu, youtuber şahsın maceraları ilgi alanıma girmiyor..
İşte mevzu zaten o hatalar ve açıklar, Manjaro geliştirici ekibi olarak sürekli böyle hatalar yaptıkları için Manjarno diye bir terim ve antipati oluştu, sadece kendi dağıtımlarında soruna sebep olsalar neyse, başka yerlere yaptıkları PR'larda da sorun yaşattılar.
Göründüğü Gibi Olan
Yetkin
- Makaleler
- 1
Debian'ı seçmeden önce düşünmüştüm de, minimal ISO'su 3 GB olan bir dağıtım, yapılan beceriksizlikler ve rakiplerinin gücü ortada. Şu an düzelmiştir belki, uzun zamandır denemedim.
Bu cümlelerin muhatabı acaba kim ola? (Manjaro Ekibi)İşte mevzu zaten o hatalar ve açıklar, Manjaro geliştirici ekibi olarak sürekli böyle hatalar yaptıkları için Manjarno diye bir terim ve antipati oluştu, sadece kendi dağıtımlarında soruna sebep olsalar neyse, başka yerlere yaptıkları PR'larda da sorun yaşattılar.
Soruyu muhatabına sormak gerekmez mi?
Ben - işime gelirse/işime yarıyorsa - sıradan bir kullanıcıyım.
Üretici değil kullanıcıyım.
Ezcümle, bu tartışmanın sonunda varabileceğimiz bir sonuç yok.
Not : Arcolinux, Garudalinux da kullanıyorum. Daha birçok dağıtımı yeni kurulum yaptığım makinalara yüklüyorum. Yani Archlinux ve Archlinux tabanlı dağıtımların avukatı/üreticisi/yöneticisi değil kullanıcısıyım
Bircok linc girisimine kapi acmis bir distrodur.*
-4 kere SSL sertifikalarini yenilemeyi "unuttular"
(Sertifikayi yenilemek yerine kullanicilara -sertifika uyarisini gormemeleri icin- "sistem tarihinizi geri alin, sertifikanin suresi dolmus gibi gozukmesin" dendi. Gecici bir cozumdu elbet ama beraberinde getirdigi guvenlik riskleri hesaba katilirsa, Manjaro'yu gelistiren ekibin cozum onerisi sacmaliktan ibaretti.) link
-Kendi yaptiklari yazilim hatasindan dolayi AUR'a 2 defa DDOS attilar. (evet kendileri) link
-Varsayilan ofis yazilimini kapali kaynak olan FreeOffice ile degistirmeyi planladilar.
(Kullanicilarin tepkisi uzerine varsayilan olarak degistirmek yerine, kurulum sirasinda hangisini kullanmak istediklerini sormaya karar verdiler) bu forum tartismasi, bu da sonradan kaldirilan baglanti
-ARM surumlerini toplulukla gelistirmeyeceklerini soyleyerek kapatma karari aldilar
(elestiriler agir basinca gonullulerle devam edilecegi soylendi) link
-bazi paketleri, snap formatinda otomatik olarak indirmeye, ve pamac'a snap paketlerini entegre etmeye karar verdiler.
snap; paketin kendi bagimliliklariyla calistigi (ortak kutuphanelerin kullanilmadigi), ve acik kaynak alternatifi olmasina ragmen bircok kapali kaynak uygulamanin bulundugu -ki kendisi canonical'in kontrolundeki kapali kaynak bir magaza- goz onunde bulundurulursa acik kaynak felsefesine oldukca ters.
(yine elestirilerden dolayi otomatik olarak kurmak yerine, istege bagli bir yapilandirmayla sisteme eklediler. Minimal iso'yu indirmezseniz sisteme entegre bir bicimde geliyor) forum tartismasi, link
Gelistiricilere danisip onlardan onay almadan bircok defa paket yayimlamalari, rolling release surumlerinde bile arch'tan haftalar sonra paketleri kullanima sunmalari gibi kucuk kucuk bircok sey daha sayilabilir.
Kimin, neyini kullandiginizla pek ilgilenmiyorsaniz ve ara sira kullandigniz dagitimin gelistiricilerinin size saka yapmasindan(!) rahatsiz olmayacaksaniz manjaro'yu pekala kullanabilirsiniz.
Eski manjaro'dan eser yok artik
Son düzenleme: