Çözüldü Mantık konusundaki değil işareti içeri dağıtılırken bağlaçlar değişime uğrar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

seeraddar

Yetkin
Şimdi diyelim böyle bir soru var. Soru şöyle olsun: Parantez içinde P ve Q var. Parantezin dışında ise “değil” var. Ben “değil”i içeriye dağıtırken sadece P ve Q’ya mı uyguluyorum? Yoksa oradaki “ve”, “veya”, “ise”, “ancak ve ancak” gibi bağlaçlara da uygulanıyor muydu? Eğer bunlara da uygulanıyorsa “ve”, “veya”, “ise”, “ancak ve ancak” nasıl bir değişim geçiriyor?

Unutmuşum, değil dağıtmayı.

Çözüm
Değil dağıtmayı sormuştum paranteze dağıtmayı değil.
He pardon, evet değişiyor. Ve, veya ile değişir. İkisi birbirinin zıttılar. Ve'nin değili varsa veya, veya'nın değili varsa ve oluyor. İse ve ancak ve ancakta da İse:

İse için:

(P -> Q)' = (P ^ Q')

Ancak:

(P<->Q)' = (P' ^ Q) v (P ^ Q')

Yani buradan çıkan sonuç sen paratezin değilini aldığın zaman içerideki işaret "Ve" işaretiyle değişir. Ancak ve Ancakta da 2 parantez oluşuyor "birincinin değili ve ikinci" VEYA "birinci ve ikincinin değili"

Ancak ve ancak yani ezbere dayalı formül. Karıştırırsan onu karıştırırsın.
Değil dağıtmayı sormuştum paranteze dağıtmayı değil.
He pardon, evet değişiyor. Ve, veya ile değişir. İkisi birbirinin zıttılar. Ve'nin değili varsa veya, veya'nın değili varsa ve oluyor. İse ve ancak ve ancakta da İse:

İse için:

(P -> Q)' = (P ^ Q')

Ancak:

(P<->Q)' = (P' ^ Q) v (P ^ Q')

Yani buradan çıkan sonuç sen paratezin değilini aldığın zaman içerideki işaret "Ve" işaretiyle değişir. Ancak ve Ancakta da 2 parantez oluşuyor "birincinin değili ve ikinci" VEYA "birinci ve ikincinin değili"

Ancak ve ancak yani ezbere dayalı formül. Karıştırırsan onu karıştırırsın.

Son düzenleme:
Çözüm
İse, ve oluyor değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…