Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

seeraddar

Yetkin
Benim bulduğum şıklarda yok, hocanın dediğini anlamıyorum. Tane tane anlatabilecek var mı?

Screenshot_20251013_155013_YouTube.webp

Cevap B şıkkı.

Çözecek bir kral yok mu? :')

Çözüm
İlk başta Mert ile Ayşe arasında, Ayşe'nin en yüksek değeri alacağı şekilde değer verdim. Ama aynı zamanda Mert'in kazanması lazımdı. Mert ile Çetin arasında Mert'in kazanacağı şekilde en büyük değeri verdim Çetin'e. Sıra geldi Ayşe ile Çetin'e burada Çetin kazanmalı ama aynı zamanda Ayşe en yüksek değeri almalı. Neden bu şekilde değerler verdim çünkü Mert birinci ise en fazla o kazanmalı. Ayşe sonuncu ise hep kaybetmeli ama yüksek değerler almalı çünkü Çetinden fazla kelime okumuş. Tamamen değer verme sorusu. Telefondan değer verdiğim çözümü atacağım. Anlatma konusunda berbatım anlamadığın yer varsa sorabilirsin.

Telefondan değer verdiğim çözümü atacağım.

57D22B03-5026-44DB-A0D1-6696897A3C55.webp
İlk başta Mert ile Ayşe arasında, Ayşe'nin en yüksek değeri alacağı şekilde değer verdim. Ama aynı zamanda Mert'in kazanması lazımdı. Mert ile Çetin arasında Mert'in kazanacağı şekilde en büyük değeri verdim Çetin'e. Sıra geldi Ayşe ile Çetin'e burada Çetin kazanmalı ama aynı zamanda Ayşe en yüksek değeri almalı. Neden bu şekilde değerler verdim çünkü Mert birinci ise en fazla o kazanmalı. Ayşe sonuncu ise hep kaybetmeli ama yüksek değerler almalı çünkü Çetinden fazla kelime okumuş. Tamamen değer verme sorusu. Telefondan değer verdiğim çözümü atacağım. Anlatma konusunda berbatım anlamadığın yer varsa sorabilirsin.

Telefondan değer verdiğim çözümü atacağım.

57D22B03-5026-44DB-A0D1-6696897A3C55.webp

Çözüm

Eki Görüntüle 192283
Hocam, ben önce Mert ile Ayşe'ye sırasıyla 62 ve 61 değerlerini vermiştim.
Ama sonradan fark ettim ki bu şekilde toplam 123 oluyordu, yani hatalıydı.
Aslında orada 52 ve 51 vermem gerekiyordu, çünkü toplam 103 olmalıydı.
Bu yüzden sonucu bulamamışım. Yani hata, Mert-Ayşe ikilisine yanlış değer vermemden kaynaklanıyormuş.