Bence mümkün değil. Ama gerçekçi olmam lazım. Mesela Mercedes 2023'ten beri manuel araba üretimini durdurdu. Bana göre 5-10 seneye belki daha erkenden ölür.
Keşke ölmeseler ama yapacak bir şey yok. Ne zaman manuel araç satışından elde ettikleri kar istediklerinin altına düşerse o zaman firmalar üretimden vazgeçer.
Gelişmiş ülkelerde 5 yılda mümkün olabilir. Ama gelişmiş ülkelerde diyorum. Gelişmiş ülkelerde. Ekonomisi, adalet sistemi, eğitim sistemi, ahlak, kural olan ülkeler. Biraz yabancı gelebilir.
Ne zaman öleceklerini bilmem ama ölmelerini gerektiğini İstanbul trafiğinde (Levent - Beşiktaş - Nişantaşı) 4 sene manuel araba sürdükten sonra otomatiğe geçtiğimde anlamıştım, yemişim zevkini ben ralli yarışçısı mıyım ne yapayım iki dişlinin iç içe geçişinin elle kontrolünden gelen zevki?
Anca Amerika'da manuel ölür.
Ben otomatik arabaya alışamadım. Yokuşta ticari arabayla yanaşmak insanı içinden bezdirir.
Tam yanaşıyorsun araç Auto-hold'a geçiyor, gaza basıyorsun haliyle yokuş kalkış'a geçtiği içinde kalkmıyor. Gaza fazla basıyorsun bu sefer arkandaki arabaya çarpıyorum.