Tamamen ölmez. Tahminimce 10-15 yıla kadar gelişmiş ülkelerde satış biter ya da markalar kar marjına göre devam da ettirebilir, zaten üst tabaka markaların çoğu bitirdi veya bitirmek üzere manuel şanzımanı ama Güney Amerika ülkeleri gibi yerlerde kolay kolay bitmez.

Bence mümkün değil. Ama gerçekçi olmam lazım. Mesela Mercedes 2023'ten beri manuel araba üretimini durdurdu. Bana göre 5-10 seneye belki daha erkenden ölür.
Yurt dışında zamanla ölür ama Türkiye'de ölmez, sanmıyorum. Araba fiyatları pahalaninca yeni araba almak isteyenlerin bazıları eski model manuel vitesli arabalara yöneliyor.

Bence mümkün değil. Ama gerçekçi olmam lazım. Mesela Mercedes 2023'ten beri manuel araba üretimini durdurdu. Bana göre 5-10 seneye belki daha erkenden ölür.
Eski araçlar zamanla ölecek, 5 sene içinde yüksek ihtimal ile manuel uretimi duracak performans aracları ve giriş araçlar harici. 2035'te zaten uzatmadılarsa AB yeni fosil yakıtlı araç uretimini yasaklayacak. Elektrikliye geçiş olacak yani.

Manuel hamallıktır, en iyisi otomatik.

En tez zamanda tam otomatiğin (Tork konvertorlu, CVT, çift kavramalı) standart olup, robotize otomatik ve manuelin ek paket olması gerek.

Hiçbir zaman ölmez. Zevk alan büyük bir kitle var manuel araç kullanmaktan. Porsche bile Pdk'nın yanına manuel seçeneği sunuyor. 10 sene ileride bile özellikle yüksek performanslı araçlarda ek olarak manuel seçeneği olacaktır. Hem de devasa ek ücretlerle. Hatta markalar sadece manuel olarak satılacak modeller üretip fahiş fiyatlar satacaklardır. Ne de olsa nadir bir şey olacak, belli bir kitleye hitap edecek.