Manuel araçların üretimi artık oldukça azaldı. Ben de geçen ay ehliyetimi manuel olarak aldım. Bunun iki temel sebebi vardı: Hem otomatik hem de manuel araç kullanabilmek ve ileride ikinci el bir araç alırken otomatik bulamazsam manuel araç tercih edebilmek. Şu anda otomatik aracımı kullanmaya devam ediyorum ve gerçekten çok rahat bir sürüş deneyimi sunuyor. Manuel araçlarda ise özellikle büyükşehir trafiğinde sürekli vites değiştirmek oldukça yorucu olabiliyor. Yoğun trafikte devamlı dur-kalk yapmak da bir süre sonra bacağı ciddi anlamda ağrıtıyor.

Yazıldım bugün, bir tane kitap verdiler teorik sınav için. Ağustos başı başlıyor dersler, 6 gün sürücekmiş. Önerdiğiniz bir çalışma şekli var mı?

Yazıldığını kursun uygulaması varsa oradan çalışın, onlar en çok çıkan soruları koyuyor, baya etkili. O yoksa YouTube'dan çok izlenen videolar.
En önemlisi, kursun 7 gün olan derslerine giderseniz çok bilgi edinirsiniz ve 2 test çözüp rahatça geçersiniz.

Yazıldım bugün, bir tane kitap verdiler teorik sınav için. Ağustos başı başlıyor dersler, 6 gün sürücekmiş. Önerdiğiniz bir çalışma şekli var mı?

Bu uygulamadan sürekli sorular çözün. Kitaptan çalışmaya gerek yok bence. Sınav sorularını çöze çöze çalışmak daha iyi oluyor.