İlk defa direksiyon başına kursta oturmuştum ben bile tekte geçtim ve aktif olarak manuel araç kullanıyorum. Ben bile geçtiysem herkes geçer manuele yazılın.

Merhaba, ehliyet kursuna yazılacağım. Daha önce 1-2 sefer otomatik araba kullanma deneyimim oldu ancak manuel deneyimim hiç yok. Yokuş kalkışta ve parklarda zorlanırım diye ailem otomatiğe yazıl diyorlar; ancak ileride lazım olur diye manuel düşünüyorum. Manuel arabamız da olmadığı için sadece kurstaki pratikle yetinmiş olacağım. Sizce hangisini almak daha mantıklı?

Ehliyet manuel alınmalı her türlü. Arabanı otomatik alırsın kullanırsın, fakat manuel araç kullanman gerekirse otomatik ehliyetle kullanamazsın.

Bilgi almak için gittim, arabalar 2023-2024 model, yokuş kalkış destekliymiş. Eğitmenler de gençti o açıdan biraz daha rahatladım açıkçası. Ailem de manuele razı oldu gibi. Manuel alacağım.

İlk defa direksiyon başına kursta oturmuştum ben bile tekte geçtim ve aktif olarak manuel araç kullanıyorum. Ben bile geçtiysem herkes geçer manuele yazılın.
Hocam kurs dışında kendiniz pratik yaptınız mı?

Bilgi almak için gittim, arabalar 2023-2024 model, yokuş kalkış destekliymiş. Eğitmenler de gençti o açıdan biraz daha rahatladım açıkçası. Ailem de manuele razı oldu gibi. Manuel alacağım.

Hocam kurs dışında kendiniz pratik yaptınız mı?
yapmadım yapmanızı da önermem kurstaki arabayla evdeki arabanın debriyaj ayarı vites geçişleri kavrama noktası her şeyi farklı olaiblir.

Gayet iyi. Hem eğitmenin genç olması da büyük avantaj. Bir gencin dilinden en iyi diğer bir genç anlar. Yeter ki tuzaklara düşmeyin. Eğitmenim, bana sürekli telefondan konuştuğumuz konuların resmini göstermeye çalışırdı. Araçla durduğum zaman bakardım resime.