Detaylar
Kim cevapladı?johan liebert
Becerikli
Arkadaşlar merhaba, elimde optik mekanik Switch bir klavye mevcut. Işıklı olan Switch'lerden.
Manyetik ve optik Switch'ler aynı mı? Ve nereden bulabilirim, bilenler yardımcı olabilirse sevinirim.
Maalesef aynı değil yapıları ve çalışma prensipleri tamamen farklı manyetik switchlerde Switch'in içinde bir mıknatıs bulunur PCB'nin üstünde ise bir sensör
Optik switchlerde ise Switch'in içinde bir kızılötesi sensör oluyor genelde tuşa basıldığında ışık yolunu açıyor veya kapatıyor optikler.
Maalesef aynı değil yapıları ve çalışma prensipleri tamamen farklı manyetik switchlerde Switch'in içinde bir mıknatıs bulunur PCB'nin üstünde ise bir sensör.
Optik switchlerde ise Switch'in içinde bir kızılötesi sensör oluyor genelde tuşa basıldığında ışık yolunu açıyor veya kapatıyor optikler.
Peki nereden bulabilirim bu optik Switch'lerden bilgin var mı?
johan liebert
Becerikli
Peki nereden bulabilirim bu optik Switch'lerden bilgin var mı?
Türkiye de bulamazsın gibi bir şey çok sınırlı bir şey çünkü optik Switch hepsi birbiriyle uyumlu değil.
Türkiye de bulamazsın gibi bir şey çok sınırlı bir şey çünkü optik Switch hepsi birbiriyle uyumlu değil.
Deme be çok uzun zamandır bakıyorum nereden bulabilirim ederim diye vallahi kafayı sıyıracağım. Altığım klavyenin 2 tip versiyonu var mış birisi normal mekanik Switch'li. Diğeride optik olan. Optik olan bana denk geldi. Şikayetçi değilim lakin Switch'i değiştrimek istiyorum. Hiçbir şekilde bulamıyorum.
johan liebert
Becerikli
Deme be çok uzun zamandır bakıyorum nereden bulabilirim ederim diye vallahi kafayı sıyıracağım. Altığım klavyenin 2 tip versiyonu var mış birisi normal mekanik Switch'li. Diğeride optik olan. Optik olan bana denk geldi. Şikayetçi değilim lakin Switch'i değiştrimek istiyorum. Hiçbir şekilde bulamıyorum.
Maalesef ki standart mekanik olsa birçok Switch uyumlu olurdu ama optiklerde resmen Switch klavyeye özel üretildiği için değişim neredeyse imkansız sadece o klavyede bulunan Switch'den bulabilirsen anca.