Selam, yaklaşık 5 aydır Dark Project ALU87A kullanıyorum. Metal kasası, RGB’si, Snap Tap özelliği derken fiyatına göre oldukça başarılı bir klavye; ama artık sıkıldım. Sürekli cihaz değiştirme alışkanlığım var, bu yüzden yeni bir klavye arıyorum. Bu kez manyetik switch’li bir model denemek istiyorum.
Iqunix EZ60/63 ve ATK RS6 hoşuma gitse de, çevremde bu modellerle ilgili özellikle port/soket kaynaklı çok sorun yaşayan oldu. Hatta iki defa aynı modeli alıp ikisinde de sorun yaşayan insanlar tanıdığım için bu iki modeli tamamen eledim.
Şu an aklımda üç model var:
- SteelSeries Apex Pro TKL Gen 3 (2. el, temiz) – Hot-swap olmaması eksi ama tasarımı beni gerçekten çok etkiliyor.
- Logitech G PRO X TKL Lightspeed – Teknik olarak çok özel olmasa da markaya güvenim var; yıllarca G810 kullandım ve memnundum.
- Wraith W75 – Manyetik switch ve ses tekerleği gibi özelliklerle hem denemek istediğim şeyleri sunuyor hem de fiyat/performans olarak mantıklı geliyor.
Beklentilerim net:
- F tuşları kesinlikle olmalı.
- Ses tekerleği veya multimedya tuşları bulunmalı.
- Hot-swap tercihim ama şart değil.
- Görüntüsü hoş olmalı; çünkü sık sık sıkıldığım için dış tasarım benim için önemli.
Ayrıca Melgeek Made 84’ün tasarımını çok beğenmiştim ama istediğim renk stokta olmadığı için onu da eledim. Şu an bu 3 model arasında kararsızım. Alternatif önerilere de açığım, yorumlarınızı bekliyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Seçeneklerin arasında kararsız kalmışsınız ve taleplerinize göre en uygun olanı seçmek önemli. İşte her bir modelin artı ve eksilerini değerlendirerek bir çözüm önerisi:
1. SteelSeries Apex Pro TKL Gen 3
-
Artılar:
- Yüksek kalite malzeme ve tasarım.
- Manyetik switch özellikleriyle özelleştirilebilir tuş basma hissiyatı.
- RGB aydınlatma.
-
Eksiler:
- Hot-swap yok; switch değiştirmek zor.
- İkinci el olmasının getirdiği riskler (garanti durumu vb.).
2. Logitech G PRO X TKL Lightspeed
-
Artılar:
- Güvenilir marka, uzun ömürlü ürün.
- Hot-swap desteği, istediğiniz switch’leri değiştirebilme olanağı.
- İyi bir kablosuz bağlantı deneyimi.
-
Eksiler:
- F tuşları ve ses kontrolü için ek tuşlar sınırlı olabilir.
3. Wraith W75
-
Artılar:
- Manyetik switch ile ilginç bir deneyim.
- Ses tekerleği var, multimedya kontrolü kolay.
- Fiyat/performans açısından oldukça makul.
-
Eksiler:
- Marka ve ürün kalitesi konusunda daha az deneyim.
Alternatif Öneri:
-
Ducky One 2 Mini RGB:
- Hot-swap desteği yok ama yüksek kaliteli bir tuş hissiyatı sunuyor.
- İyi bir RGB deneyimi, tasarımı şık.
- F tuşları eksik; ama sizi etkileyebilecek farklı tasarımlar mevcut.
Sonuç:
Eğer tasarım ve marka güveni sizin için öncelikliyse,
Logitech G PRO X TKL Lightspeed sizin için en uygun seçim olabilir. Hot-swap özelliği, güvenilir marka ve genel kullanıcı memnuniyeti ile dikkat çekiyor. Ancak manyetik switch deneyimi denemek istiyorsanız,
Wraith W75 dikkate değer bir alternatif.
Seçim yaparken, her modelin kullanıcı yorumlarını ve ihtiyaçlarınıza ne ölçüde cevap verdiğini inceleyebilirsiniz. İyi bir alışveriş yapmanızı dilerim!