Detaylar
Kim cevapladı?Kriyus
Yetkin
- Makaleler
- 1
Marvel Rivals'ı her açtığımda oyun baştan küresel Shader'ı yüklüyor. Bu herkeste olan bir sorun mu, yoksa benim PC gene mi sorun çıkartıyor?
Eki Görüntüle 223133
Normal bir şey.
Nasıl normal ya? Oyunu ilk kurduğunda veya ekran kartı driver'ı güncellediğinde yapıyor sonra bir daha yapmıyor. Sürekli yapıyorsa bir sıkıntı vardır orada.
Kriyus
Yetkin
- Makaleler
- 1
Evet, ‘her açtığında’ kısmını görmemişim. Eğer sadece Marvel Rivals’ta yapıyorsa, dosyaları doğrulayın.Nasıl normal ya? Oyunu ilk kurduğunda veya ekran kartı driver'ı güncellediğinde yapıyor sonra bir daha yapmıyor. Sürekli yapıyorsa bir sıkıntı vardır orada.
Eğer ilk defa olduysa, belki bir oyun güncellemesiyle düzelebilir. Bazen oyunu HDD'ye kurunca da böyle sorunlar çıkabiliyor SSD'ye kurup dene. Eğer yine olmazsa, DDU ile sürücüleri kaldırıp farklı bir sürümle tekrar deneyin.
Evet, ‘her açtığında' kısmını görmemişim. Eğer sadece Marvel Rivals'ta yapıyorsa, dosyaları doğrulayın.
Eğer ilk defa olduysa, belki bir oyun güncellemesiyle düzelebilir. Bazen oyunu HDD'ye kurunca da böyle sorunlar çıkabiliyor SSD'ye kurup dene. Eğer yine olmazsa, DDU ile sürücüleri kaldırıp farklı bir sürümle tekrar deneyin.
Hocam ilk defa olsa keşke, her açtığımda bunu yapıyor ve birkaç dk bekletiyor oyun falan giremiyorum.
Kriyus
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam ilk defa olsa keşke, her açtığımda bunu yapıyor ve birkaç dk bekletiyor oyun falan giremiyorum.
Dediğim yöntemleri denedin mi?
dosyaları doğruladım, harici diskim yok , eğer sorun ileriki günlerde devam ederse son dediğini yapıcamEvet, ‘her açtığında’ kısmını görmemişim. Eğer sadece Marvel Rivals’ta yapıyorsa, dosyaları doğrulayın.
- Makaleler
- 7
DDU indirip, acin.
Ardindan ''Clean Shader Cache (Only)'' secenegini secin. Sonra bilgisayarinizi yeniden baslatin.
Bunu da yaptiktan sonra, NVIDIA Denetim Masasi'na girdikten sonra golgelendirici boyutunuzu yuksek bir rakama ayarlayin. Isterseniz sinirsiz da yapabilirsiniz. 100GB oldukca yeterli. Uygula tusuna basmayi unutmayin.
Sonrasinda MR'ye tekrar girip, durumu tekrar gozleyin.
Ardindan ''Clean Shader Cache (Only)'' secenegini secin. Sonra bilgisayarinizi yeniden baslatin.
Bunu da yaptiktan sonra, NVIDIA Denetim Masasi'na girdikten sonra golgelendirici boyutunuzu yuksek bir rakama ayarlayin. Isterseniz sinirsiz da yapabilirsiniz. 100GB oldukca yeterli. Uygula tusuna basmayi unutmayin.
yaptığımız mevzu ne hocamDDU indirip, acin.
Eki Görüntüle 223183
Eki Görüntüle 223186
- Makaleler
- 7
Shader cache klasorunuzu temizleyip, shader cache klasorunun olabilecegi maksimum boyutu daha esnek bir degerle degistirip, oyuna shader cache dosyalarini koyabilmesi icin daha fazla alan sagliyorsunuz. Sorununuzda yardimci olabilir.