Gloxinium

Becerikli
Oyunu 8 saattir oynuyorum ve yaklaşık 3 kere bilgisayar kendi kendini kapattı.
1080p En yüksek grafiklerde, AMD FSR3 Frame Gen açık halde oynuyorum.
  • ASUS Dual RX 7600
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • 16 GB DDR5 5600MHz RAM
  • ASUS Prime A620 M-K (BIOS ver. 3057)
  • işlemci üzerinde Thermalright Phantom Spirit soğutucu takılı

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektriksel bir kesinti olmadığı söyleniyor. Sistem günlüğünde atılan tek hata buymuş. Mesajda belirttiğim gibi bana da alakasız geliyor açıksası.
@Gloxinium, elektrik kesilmiş gibi olmadığına emin misin?
Bilgisayar kendini kapattığı zaman fanlar ve ledler 1-2 saniye daha çalışıyor sonra kapanıyorlar. Tam emin değilim.

Bilgisayar kendini kapattığı zaman fanlar ve ledler 1-2 saniye daha çalışıyor sonra kapanıyorlar. Tam emin değilim.
1743340598730.webp

Daha yeni kapandığı vaktin raporu, önemli bir şeyler yazmıyor

PSU değiş, ondan sonra devam edelim konuya. Bütçen yoksa böyle idare et ya da grafik ayarlarını kısıp güç tüketimini azalt. Ya da PSU fanı çalışıyor mu diye bak.
Peki RX 7600 ve 7500F için kaç Watt'lık bir PSU almam lazım?

Son bir eklemek istediğim konu var. Ben bu bilgisayar ile Cyberpunk ve RDR2 gibi bir sürü AAA kalitesinde oyun oynadım 1080P En Yüksek Grafiklerde fakat hiç birinde böyle bir aniden bilgisayar kapanması yaşamadım, acaba bu sorun sadece bu oyuna özel yaşanıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
550W ila 650W aralığındaki bir PSU, güç kaynağına aşırı yüklenmeden ek bileşenler, hız aşırtma ve gelecekteki yükseltmeler için yeterli alan sağlar.
  • Bütçe: Corsair CX550 (550W, 80+ Bronze).
  • Orta Seviye: Corsair CX650M (650W, yarı modüler, 80+ Bronze).
  • Premium: Seasonic Focus GX-650 (650W, tamamen modüler, 80+ Gold).
Son bir eklemek istediğim konu var. Ben bu bilgisayar ile Cyberpunk ve RDR2 gibi bir sürü AAA kalitesinde oyun oynadım 1080P En Yüksek Grafiklerde fakat hiç birinde böyle bir aniden bilgisayar kapanması yaşamadım, acaba bu sorun sadece bu oyuna özel yaşanıyor olabilir mi?

Olsun veya olmasın, bunun gibi başka oyunlarda da sistem kapanacaktır. Yani yüksek gereksinimi olan oyunlarda istem kapanacaktır.