Makaleler
1
Hocalarım benim Ampullü bir masa lambam var. Buna taktığım ampuller aradan biraz zaman geçince sönüyor, sonra patlıyor. Acaba ucuz ampül taktığım için mi öyle oluyor diye düşündüm hocalarım gittim Philips aldım, o da 60W olduğu için çok parlak geldi. Düşük ışık veren kaliteli bir ampül var mıdır?

Bir de hocalarım bunun sorunu ne olabilir? 150-200 liraya satılan basit bir masa lambası, markası yok.

@Yener K Abi Elektrikle alakalı konularda iyi bilgin var, bunun nedeni ne olabilir?

Son düzenleme:
Led ampul takabilirsiniz. Philips iyidir.
Yener abi Philips olarak bunu buldum, alsam iyidir ama patlatır diye korkuyorum. Maşallah 115 liraya denk geliyor. Patlatmasının herhangi bir nedeni olabilir mi diye merak ettim. DRL, 1Led, Isra diye üç farklı marka ampül taktım.

Merhaba bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle aydınlatma linyesi ve priz linyesi ayrıdır. Elbette aynı sigortaya bağlıdırlar ama hatları ayrıdır. 6W ile 9W(ortalama) arasında çalışan bir masa lambasının şahi olarak ampülü patlatabileceğini düşünmüyorum, biraz tesadüfi geldi. Ucuz oldukları için patlamış olabilirler. Tabii kalitesiz bir masa lambası dalgalanmaya neden olmuş olabilir ama olacağını da düşünmüyorum. Ekstra olarak ampul duyunu değiştirebilir veya kablolarda temassızlık vs. var mı diye kontrol edebilirsin.

Odanın büyüklüğünü bilmemekle beraber 60W altında veya daha sarı ışığa çalan bir lamba tercih edebilirsin. @Yener K önerdiği gibi LED ampul de tercih edebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle aydınlatma linyesi ve priz linyesi ayrıdır. Elbette aynı sigortaya bağlıdırlar ama hatları ayrıdır. 6W ile 9W(ortalama) arasında çalışan bir masa lambasının şahi olarak ampülü patlatabileceğini düşünmüyorum, biraz tesadüfi geldi. Ucuz oldukları için patlamış olabilirler. Tabii kalitesiz bir masa lambası dalgalanmaya neden olmuş olabilir ama olacağını da düşünmüyorum. Ekstra olarak ampul duyunu değiştirebilir veya kablolarda temassızlık vs. var mı diye kontrol edebilirsin.

Odanın büyüklüğünü bilmemekle beraber 60W altında veya daha sarı ışığa çalan bir lamba tercih edebilirsin. @Yener K önerdiği gibi LED ampul de tercih edebilirsin.
Odam küçük hocam.

Konudaki mesajlara ekstra olarak fişleri taktığın bir çoklayıcı varsa onu da kontrol et, dandik bir şeyse veya bozulmak üzereyse sorun yaratabilir.
Evet abi biraz uyduruk bir masa lambası.