Wartz 40

Üstün
Makaleler
5
En son bilgisayarımın bakımını yapalı 2 ay oldu. Anakart bloke olmuştu ve abi sağ olsun sorunu gidermenin yanında bilgisayarımın bakımını yapmıştı. Ama biraz yavaşladığını fark ettim bilgisayarın ve temizlenmediğinden şüpheleniyorum. Bu ay yine temizliğe götürmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
En son bilgisayarımın bakımını yapalı 2 ay oldu. Anakart bloke olmuştu ve abi sağ olsun sorunu gidermenin yanında bilgisayarımın bakımını yapmıştı. Ama biraz yavaşladığını fark ettim bilgisayarın ve temizlenmediğinden şüpheleniyorum. Bu ay yine temizliğe götürmeli miyim?

Yaşadığın yer çok tozluysa 3-4 ayda bir tozunu alabilirsin. 2 ayda yanlış yapılmadıysa bakımdan dolayı yavaşlamaz.

Ben 2024 Haziran'da aldım sistemi her ay tozunu alıyordum. 11. ay da ise tüm bakım yaptırdım. Bence 1 ayda 1 kez tozu alınmalı.

RAM'lerini almış veya markalarını değiştirmiş olabilir.
Parçaların ilk verdiğinki gibi olup olmadığını kontrol et, her bilgisayarcıya da güvenme.

Benim rutinim dış taraftaki filtreli kapakları toz birikmişse haftalık temizliyorum. Onun dışında detaylıysa 6ayda 1dir en fazla.