Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. x86-64 tabanlı (Intel veya AMD işlemcili) bir masaüstü bilgisayar router olarak kullanılabilir mi? Özellikle çok hızlı fiber internetlerde iyi bir SQM için çok güçlü bir işlemci şart. Birçok modemin işlemcisi 1000 Mbps hızda stabil SQM çalıştıramıyor, bu da Bufferbloat sorununa neden oluyor. Bu iş için özellikle üst seviye işlemcili bir masaüstü bilgisayar kullanılabilir mi?

Evet oluyor. @NYTMARE hocam yardımcı olur musunuz? @Max Caulfield sen dene yapabilirsen bende yapacağım. (:
Yok, yapmayı düşünmüyorum. Sadece merak ettiğim için konu açtım :)

Yine de detaylandırılması hoşuma gidiyor. Çünkü internette birçok video izledim, hepsi birbirinden farklı işletim sistemleri ile bunu yapmış. Bu yüzden en ideal yöntemi merak ediyorum :D

Merhaba arkadaşlar. X86-64 tabanlı (Intel veya AMD işlemcili) bir masaüstü bilgisayar router olarak kullanılabilir mi? Özellikle çok hızlı fiber internetlerde iyi bir SQM için çok güçlü bir işlemci şart. Birçok modemin işlemcisi 1000 Mbps hızda stabil SQM çalıştıramıyor, bu da Bufferbloat sorununa neden oluyor. Bu iş için özellikle üst seviye işlemcili bir masaüstü bilgisayar kullanılabilir mi?

Elindeki PC'ye ağ kartı takarak router olarak kullanabilirsin ama AliExpress'den alman gerekiyor ağ kartını o yüzden fikrini belirleyip kararını hızlı vermeni öneririm.

Elindeki PC'ye ağ kartı takarak router olarak kullanabilirsin ama AliExpress'den alman gerekiyor ağ kartını o yüzden fikrini belirleyip kararını hızlı vermeni öneririm.
Önemli değil, ben yapmayı düşünmüyorum zaten. Sadece sormak istedim.

Ben Keenetic Hopper DSL almayı düşünüyorum hala. Çünkü VDSL kullandığım için sadece router yeterli olmayacak, xDSL modem de şart olacak. Fiber ile kullanmayacağım, zaten henüz fiber yok evimde.

Hopper DSL de 100 Mbps VDSL için son derece yeterli olur diye düşünüyorum. MediaTek Filogic 820 işlemci var içerisinde. Router olarak Keenetic'in en üst ürünü Titan modeli ve onda da Filogic 860 var diye tahmin ediyorum. Bazı araştırmalar yaptım, Filogic 860/880 (MT7988 serisi) işlemciler WireGuard ile 1 Gbps hıza ulaşabilmiş. SQM performansı da üç aşağı beş yukarı WireGuard performansına yakın olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. Sadece paylaşmak istedim.

Bunu PC'ye takıp girişi ONT'ye çıkışıda kablo ile Switch'e bağlayacaksın.

Amazon yok mu uygun ürün.

10.000 bu 1gbs yeterli değil mi? @NYTMARE

Elimde ekran kartı yok. Ekran kartı takıp sistemi kursam ekran kartını söküp sistemi kulansam çalışır mı? Görüntü alamak gibi derdimiz olmayacak sonuçta. R5 2600 var işlemci olarak APU olarak kullanılıyor mu hiç bilgim yok.

Son düzenleme:
Amazon yok mu uygun ürün.

10.000 bu 1gbs yeterli değil mi? @NYTMARE

Elimde ekran kartı yok. Ekran kartı takıp sistemi kursam ekran kartını söküp sistemi kulansam çalışır mı? Görüntü alamak gibi derdimiz olmayacak sonuçta. R5 2600 var işlemci olarak APU olarak kullanılıyor mu hiç bilgim yok.

Grafik birimi varsa görüntü verir.
1 Gbps olanlarla aynı fiyatta almışken bunu al.
Amazon'da yok ne yazık ki.