Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kaer Morhen
Babam soda açacağı sordu, ben de aramamak için soda açmak için masanın kenarına vurdum. Ekran gitti. Kapatıp açınca falan geldi görüntü ama birkaç dakika sonra tekrar gitti. BIOS pilini çıkarıp taktım, RAM'leri çıkarıp taktım ama olmadı. Ekran kartının fanları dönmüyor. Hatta ekran kartını açıp fan konektörünü hafif bastırıp yerine daha iyi oturttum ama hala aynı durum. Yardımcı olabilecek biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Clear CMOS nasıl yapabilirim? Yapmasını bilmiyorum.

Anakart üzerinde iki tane CLR_CMOS pimi var jBAT1 olarak da yazabilir, sistem kapalıyken, güç kaynağının düğmesini kapatmana gerek yok, yıldız tornavidanın ucu ile 10 saniye temas etmen gerekli. Bu işlemden sonra, kasadaki açma düğmesine 6-7 kere arka arkaya basarsın, statik elektrik boşalmış olur. Anakart modelini belirtirsen, pimlerin yerini görsel olarak iletirim.
Bütün soketleri kontrol edin, gevşek soket kalmasın. Tek RAM ile anakart üzerinden clear CMOS işlemi uygula. En son statik elektriği boşaltıp sistemi açarsın.

Masaya vurunca sistemin kapanması disk kaynaklı olabiliyor. Ekran kartı montajı hatalı yapılmadıysa ufak bir vuruşta sistemin kapanması mümkün değil.

Benim de eskiden masaya dizim çok çarpardı oradan biliyorum. Bir de diskleri kontrol et

Clear CMOS nasıl yapabilirim? Yapmasını bilmiyorum.

Anakart üzerinde iki tane CLR_CMOS pimi var jBAT1 olarak da yazabilir, sistem kapalıyken, güç kaynağının düğmesini kapatmana gerek yok, yıldız tornavidanın ucu ile 10 saniye temas etmen gerekli. Bu işlemden sonra, kasadaki açma düğmesine 6-7 kere arka arkaya basarsın, statik elektrik boşalmış olur. Anakart modelini belirtirsen, pimlerin yerini görsel olarak iletirim.

Çözüm
Hocam buldum yaptım ve oldu. Görüntü geldi. Gerçekten çok teşekkürler. Bilgisayarı kapatıp 2.RAM'i takıp açıyorum doğru mudur?