çaput

Uzman
Arkadaşlar selam, elimde 1 senelik Matebook D16 i5-12400, 16 GB RAM versiyonu var. Hediye gelmişti, onu 18-20 arası satıp yerine 35K'ya Matebook 14 almayı düşünüyorum. Böyle mi yapayım yoksa 49K'ya MacBook M4 mü alayım? MacBook 41k iken çok mantıklıydı ama hala öyle midir bilmiyorum?

Arkadaşlar selam, elimde 1 senelik Matebook D16 i5-12400, 16 GB RAM versiyonu var. Hediye gelmişti, onu 18-20 arası satıp yerine 35K'ya Matebook 14 almayı düşünüyorum. Böyle mi yapayım yoksa 49K'ya MacBook M4 mü alayım? MacBook 41k iken çok mantıklıydı ama hala öyle midir bilmiyorum?
M4 Air almak isterseniz Pozitif Teknolojiden çevrenizde üniversite okuyan biri sayesinde 44K TL'ye alabilirsiniz. Ancak o Laptop'u o paraya satamazsınız.

Bunu yapma amacınız ne tam olarak? Onu bilmeden yorum yapmak zor.

Planın patladığı nokta i5 12400'lü Matebook'u 18-20'ye satma planınız bence... Bu piyasada zor.

Onun farkındayım hocam da altı da çok öldürüyor.

Bunu yapma amacınız ne tam olarak? Onu bilmeden yorum yapmak zor.

Ya daha yoğun işlemler ve özellikle şarja takmadan daha uzun süreli kullanım gibi özellikler arıyorum.
@Archley
@Blackraven
İlk başta amacım MacBook Air M4 almaktı, arada da bu PC var. Ne yapacağımı şaşırdım.

Altı öldürmüyor ederi o çünkü piyasada o kadar fazla laptop var ki anlatamam buna karşın alıcı az. Örneğin daha dün Acer TravelMate i5 1335U+16 GB RAM+500 SSD'li laptopumu 1 ay bekleyip Param Güvende ile ₺15.000'e zor sattım.

Altı öldürmüyor ederi o çünkü piyasada o kadar fazla laptop var ki anlatamam buna karşın alıcı az. Örneğin daha dün Acer TravelMate i5 1335U+16 GB RAM+500 SSD'li laptopumu 1 ay bekleyip Param Güvende ile ₺15.000'e zor sattım.

1 ay önce 18 bin teklif gelmişti bilsem satardım hocam. Peki sizce satıp yerine Matebook 14 Ultra 5 alınır mı? Yoksa üstüne iyice koyup M4 mü?

Ya daha yoğun işlemler ve özellikle şarja takmadan daha uzun süreli kullanım gibi özellikler arıyorum.
@Archley
@Blackraven
İlk başta amacım MacBook Air M4 almaktı, arada da bu PC var. Ne yapacağımı şaşırdım.
M4 Air ile asiri yogun islemler yapamazsin lakin cihazin fani yok. Ama ben kendi kullanimimla gunde 3 4 saat web gezintisiyle 3 gunun sonunda %44 degerini gordum. Acikcasi gunluk kullanimda M4A Air'in eline kimse su dokemez. Ayni butcede olan diger Laptopun ozellikleri nelerdi?

1 ay önce 18 bin teklif gelmişti bilsem satardım hocam. Peki sizce satıp yerine Matebook 14 Ultra 5 alınır mı? Yoksa üstüne iyice koyup M4 mü?
Harici ekran karti icermeyen U5 almaktansa M4 Air almak daha mantikli ama almadan once kullandiginiz programlardan hangiler uyumsuz diye kesinlikle bakin ornegin SOLIDWORKS kullaniyorsaniz Mac cihazlarda acilmiyor.