seeraddar

Yetkin
Gerçekten yapmak istediğim, severek yapabileceğim hiçbir iş yok.

Bir öğretmenlik olurdu, o da imkansız. Atama falan uğraşamam. Onun dışında tıp okumak var aklımda, ancak onu da sevip sevmeyeceğimi bilmiyorum. Biyolojiye ilgim yok. İnsanları kesmek de pek ilgi alanıma girmiyor.

Mesela matematik soruları çözerken inanılmaz hoşuma gidiyor. Az önce bir soruya tam 40 dakika harcadım ve pişman değilim. Çok hoşuma gitti, özellikle o çözünce aldığım haz.

Bilgisi olanlar var mı? Yani bu alanda iş bulma durumu, maaş durumu ya da eğitim görevlisi olmak gibi seçenekler nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten yapmak istediğim, severek yapabileceğim hiçbir iş yok.

Bir öğretmenlik olurdu, o da imkansız. Atama falan uğraşamam. Onun dışında tıp okumak var aklımda, ancak onu da sevip sevmeyeceğimi bilmiyorum. Biyolojiye ilgim yok. İnsanları kesmek de pek ilgi alanıma girmiyor.

Mesela matematik soruları çözerken inanılmaz hoşuma gidiyor. Az önce bir soruya tam 40 dakika harcadım ve pişman değilim. Çok hoşuma gitti, özellikle o çözünce aldığım haz.

Bilgisi olanlar var mı? Yani bu alanda iş bulma durumu, maaş durumu ya da eğitim görevlisi olmak gibi seçenekler nasıl?
Matematik okunmaz.

Tıp sadece kesip biçip hasta bakmaktan ibaret değil ki. Mesela hasta bakmak istemiyorsun akademide çalışmak istiyorsun ve matematiği seviyorsun o halde biyofizik var, kimyayı çok seviyorsan farmakoloji ve biyokimya var. Farmakolojide ilaç yaparsın dağıtırsın şirket işleri ile uğraşırsın mesela. Biyokimyada da şöyle özetleyeyim insan vücudunda bulunan tepkimelerin tahminen %70i henüz bilinmiyor. Bunları araştırırsın ya da labaratuvarda kanları yorumlarsın. Tarih ve felsefe ile aran varsa tıp tarihi ve deontoloji bölümü var. Matematiği çok seviyorsan mesela tıbbı bitirip veri analizi ve istatistik eğitimi alrak ücretli tıbbi istatistiğe bakabilirsin ki her hekim makale yazmak zorunda ve tüm hekimlerin %10'undan azı istatistikten anlıyor. Çok harika kazanıyorlar. Yapay zeka ile aran iyiyse çok iyi bir radyolog olabilirsin. Ben yattığım yerden kazanmak istiyorum dersen biyokimya ve mikrobiyoloji var. Yani anlayacağın tıp derya deniz. Ben de tıbba girmeden önce matematik istiyordum ama girdikten sonra iyi ki yazmışım diyorum yani. yanlış anlaşılma olmasın. mikrobiyologlar ve biyokimyacılar da çalışıyor ama diğer hekimlere göre daha az.

Tıp sadece kesip biçip hasta bakmaktan ibaret değil ki. Mesela hasta bakmak istemiyorsun akademide çalışmak istiyorsun ve matematiği seviyorsun o halde biyofizik var, kimyayı çok seviyorsan farmakoloji ve biyokimya var. Farmakolojide ilaç yaparsın dağıtırsın şirket işleri ile uğraşırsın mesela. Biyokimyada da şöyle özetleyeyim insan vücudunda bulunan tepkimelerin tahminen %70i henüz bilinmiyor. Bunları araştırırsın ya da labaratuvarda kanları yorumlarsın. Tarih ve felsefe ile aran varsa tıp tarihi ve deontoloji bölümü var. Matematiği çok seviyorsan mesela tıbbı bitirip veri analizi ve istatistik eğitimi alrak ücretli tıbbi istatistiğe bakabilirsin ki her hekim makale yazmak zorunda ve tüm hekimlerin %10'undan azı istatistikten anlıyor. Çok harika kazanıyorlar. Yapay zeka ile aran iyiyse çok iyi bir radyolog olabilirsin. Ben yattığım yerden kazanmak istiyorum dersen biyokimya ve mikrobiyoloji var. Yani anlayacağın tıp derya deniz. Ben de tıbba girmeden önce matematik istiyordum ama girdikten sonra iyi ki yazmışım diyorum yani. Yanlış anlaşılma olmasın. Mikrobiyologlar ve biyokimyacılar da çalışıyor ama diğer hekimlere göre daha az.

En iyisi sınavdan sonra açayım tıp ile ilgili konu, etiketlerim sizi. Uzun süre düşündürür, karar veririm.

@Kyosuke00 Söylediğimin nesi yanlış geldi? :D

Matematik okunur ancak bu hayaller ile üniversiteye giderseniz ağlarsınız. Soyut matematik ve soyut cebir dersleri tamamen matematiksel ispat üzerine dayanır. Calculus'deki gibi türev integral hesaplamaya benzemez, adamı üzer. Amaç para kazanmaksa, pozitif bilim veya temel bilim okunmaz. Verdiğiniz emeğe karşılık bir değer göremezsiniz, sizin ki maalesef YKS döneminde ortaya çıkan soru çözmekten ve yapabiliyorum demekten zevk almak. Bir önceki açtığınız konuya istinaden söylüyorum bunu. Bölümde bunlar var ancak çok ve oldukça az. Üzülürsünüz, ayrıca ortalama bir öğrenciyseniz bölümü 4 yılda bitiremezsiniz. En az 1 sene daha uzatırsınız. (Çoğu böyle)

Gelelim bu zahmetin faydalarına, ilk öncellikle hemen hemen her sektöre eğilebilirsiniz. Python ve SQL bilginizle veri bilimine, Python, Java ve çeşitli programlarla yazılıma, üniversitede kalarak akademisyenliğe, finans sektöründe çeşitli ders alarak aktüerya gibi işleri yapabilirsiniz. Matematik bölümü okuyup, lise de öğretmenlik yapacaksanız hiç okumayın. 2 yılınızı çöpe atmış sayılırsınız.

matematik okurken şu anda gördüğün gibi sorular görmüyorsun. Ablam matematik mezunu, okuduğu dönem ben çok küçüktüm. Çözdüğü sorulara ara sıra bakıyordum. üç sayfa süren çözümün sonucu 0 çıkıyordu, garibime gidiyordu. Ayrıca yanlış bilmiyorsam çoğunlukla ingilizce oluyor matematik bölümü. Bana göre işsiz kalınacak bir bölüm ta ki yazılım gibi bir alana yönelmezsen. Şu anda matematik okuyan bir arkadaşım var, yazılım alanında çalışmayı düşünüyor.

matematik okurken şu anda gördüğün gibi sorular görmüyorsun. Ablam matematik mezunu, okuduğu dönem ben çok küçüktüm. Çözdüğü sorulara ara sıra bakıyordum. üç sayfa süren çözümün sonucu 0 çıkıyordu, garibime gidiyordu. Ayrıca yanlış bilmiyorsam çoğunlukla ingilizce oluyor matematik bölümü. Bana göre işsiz kalınacak bir bölüm ta ki yazılım gibi bir alana yönelmezsen. Şu anda matematik okuyan bir arkadaşım var, yazılım alanında çalışmayı düşünüyor.
Matematik bölümü ile işsiz kalmazsınız hocam, her türlü yolunuzu bulursunuz.

illa ki bulursunuz matematik her alanda var. En basit yol öğretmen olmak, öğretmen olmaya karar verince iş bulması uğraştırıyor. Diğer alanlarda tabi ki bulur ama
Matematik okuyan bireylerin öğretmen olmasına karşıyım hocam, bölümün 2 senesini çöpe atmak oluyor.