N NanoMetre Yetkin Katılım 31 Aralık 2023 Mesajlar 948 Çözümler 14 Beğeniler 580 16 Mayıs 2024 #11 dr.dre dedi: YKS sorusu değil bu. AYT olabilir belki ama sanmıyorum. Konu sahibi arkadaş bir şey yazıp açıklık getirse keşke. ALES sorusu da olabilir. Genişletmek için tıkla... Eski müfredat YGS soru tarzı bu. Normalde xy(x+y)/yx(y+x) gelecek de ortak böleni olmadığı için soru havada kalıyor. Python dedi: Böyle taraf tarafa toplamayı ilk kez görüyorum. Parantezleri dağıtmadan nasıl toplamışsın. Genişletmek için tıkla... (x+y) parantezine almanız lazım. Direkt toplanmaz zaten.
dr.dre dedi: YKS sorusu değil bu. AYT olabilir belki ama sanmıyorum. Konu sahibi arkadaş bir şey yazıp açıklık getirse keşke. ALES sorusu da olabilir. Genişletmek için tıkla... Eski müfredat YGS soru tarzı bu. Normalde xy(x+y)/yx(y+x) gelecek de ortak böleni olmadığı için soru havada kalıyor. Python dedi: Böyle taraf tarafa toplamayı ilk kez görüyorum. Parantezleri dağıtmadan nasıl toplamışsın. Genişletmek için tıkla... (x+y) parantezine almanız lazım. Direkt toplanmaz zaten.
P Python Başarılı Katılım 1 Ocak 2024 Mesajlar 129 Beğeniler 121 16 Mayıs 2024 #12 brkdnmz dedi: Ortak (x + y) çarpanı var ya, diğer çarpanları topladım. 5k + 3k = 8k gibi bir işlem yaptım. Genişletmek için tıkla... Helal be zehir gibisin. Okulu bitireli uzun süre oldu kafa kalmamış bende.
brkdnmz dedi: Ortak (x + y) çarpanı var ya, diğer çarpanları topladım. 5k + 3k = 8k gibi bir işlem yaptım. Genişletmek için tıkla... Helal be zehir gibisin. Okulu bitireli uzun süre oldu kafa kalmamış bende.