Detaylar
Kim cevapladı?İki basamaklı bir
Haklısınız. Soruda verilen değerlerin toplamı kullandırılmak istenmiş ancak değerler uygun verilmemiş. Doğru bir soru değil.
xy sayısının değeri 10x + y'dir. Bundan yola çıkarak:(10x + y)(x + y) = 425(10y + x)(x + y) = 906
(11x + 11y)(x + y) = 133111(x + y)^2 = 1331(x + y)^2 = 121x + y = 11
Haklısınız. Soruda verilen değerlerin toplamı kullandırılmak istenmiş ancak değerler uygun verilmemiş. Doğru bir soru değil.
Böyle taraf tarafa toplamayı ilk kez görüyorum. Parantezleri dağıtmadan nasıl toplamışsın.İki basamaklı birxysayısının değeri10x + y'dir. Bundan yola çıkarak:
Bunları taraf tarafa toplarsak:
(10x + y)(x + y) = 425(10y + x)(x + y) = 906
(11x + 11y)(x + y) = 133111(x + y)^2 = 1331(x + y)^2 = 121x + y = 11
YKS'de artık ad-soyad soracaklar bu gidişle.Bu hangi sınavın sorusu? YKS'de artık böyle sorular yok diye biliyorum.
dr.dre
Deneyimli
YKS sorusu değil bu. AYT olabilir belki ama sanmıyorum. Konu sahibi arkadaş bir şey yazıp açıklık getirse keşke. ALES sorusu da olabilir.
zhropen
Başarılı
YKS sorusu değil bu. AYT olabilir belki ama sanmıyorum. Konu sahibi arkadaş bir şey yazıp açıklık getirse keşke. ALES sorusu da olabilir.
Bilmiyorum hocam. Arkadaşım ekran görüntüsü attı.
Böyle taraf tarafa toplamayı ilk kez görüyorum. Parantezleri dağıtmadan nasıl toplamışsın?
Ortak
(x + y) çarpanı var ya, diğer çarpanları topladım. 5k + 3k = 8k gibi bir işlem yaptım.dr.dre
Deneyimli
Ortak(x + y)çarpanı var ya, diğer çarpanları topladım.5k + 3k = 8kgibi bir işlem yaptım.
AYT mat kaç net yaptın berk bey. Sanırım bu işin pirisin
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-