seeraddar

Yetkin
Ben doğru çözdüm, hocaya baktım, aynı mantıkla gitmişiz ama sanki soruyu anlamadım gibi, sanki soruyu iyi anlatamamışlar veya yazamamışlar gibiler. Bu soruyu siz anladıysanız tam olarak ne diyor? Ben çözerken “herhalde bunu demek istiyor” kafasında yaptım. Açık mı derken anlaşılır sormuşlar mı demek istedim.

Ekran görüntüsü 2025-08-24 180310.webp

Son düzenleme:
En çok 2 basamaklı dediği için tek basamaklilar da alınacak.
Birbirinden farklı demesi daha açık olmaya çalışmak için gibi. Biri bana o olmadan sorsa oturup aynı sayıyı sonsuz kere kullanmam.
Soru kısmını okuyunca şifre oluşturuyor kısmında 4 basamaklı şifreler oluşturuyor şeklinde dese daha anlaşılır olurdu.
Hatta şu anki haliyle hakan bir det şifre oluşturmuş ve bu şifre 4 basamaklı gibi anlıyorum ben. Bu durumda taş çatlasa 4 tane asal olur. 2, 3, 5 ve 7. En az da 2 asal olur. 2 basamaklı herhangi 2 asal.

100'e kadar 25 tane asal var. Bu 25 adalı tek tek deneyip ikisine de uyan 2, 3 ya da 4 tane bulacağız. Tam da 1 dakikada cozmelik bir soru.
Bu yüzden muhtemelen 20'den küçük olacaklar. Herhalde en çok 2 basamaklı diye boşuna dememiştir.

2 oluyor. 3 olmuyor. 5 oluyor. 7 olmuyor. 11 oluyor. 4 rakam etti. Küçük olsun diye 1125 şeklinde yazıyoruz. Cevap 2.

İnsanı bahsettiğim düşüncelere itebilecegi icin hic güzel bir soru değil. Zorla soru uydurmaya çalışıp türlü türlü şart koşmuş. Gidersin durumu sağlayan 2 basamaklı en büyük asali sorarsın. İnsanlar şıkları tek tek dener. Soruyu bu hale getirince bir şeyleri akıl etmeyi falan denemiş olmuyorsun.

OEIS'i açıp 2, 3, 5, 7 diye giden 2 asal serisi bulmak zor olmamalı.

Hesaplamayayim diye Oeis üzerinden bakmıştım ama yanlış bir sekmeye falan bakmışım herhalde.
A005384 ve A062737 oluyor.

Dediginiz gibi 1123'ten daha küçük olabileceği icin 20'ye kadar olanlara da bakılması gerekir. Hem vakit açısından hem de işlem hatası açısından berbat bir soru.

Buradan 2 sayfalık çözümün en başında yaptığım hatayı devam ettirmeme rağmen o soru için tam puan veren diferansiyel denklemler hocasına selam olsun. YKS'de öyle yapmıyorlar.