30797

Becerikli
Merhaba. Sistemim için mATX anakart bakıyorum. Sistemim siyah, kasam H3 Flow pz destekli. Şu an için 7500F ile sonrasında 9700X ile kullanacağım veya Zen 6 çıkarsa onunla. Tasarım olarak bu modeller hoşuma gitti ancak 12-13K gibi fiyatlar çok geliyor. Vermeye gerek yok gibi düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz? 12K'lik model almam şart mı? Teşekkürler.

1000257375.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Sistemim için mATX anakart bakıyorum. Sistemim siyah, kasam H3 Flow pz destekli. Şu an için 7500F ile sonrasında 9700X ile kullanacağım veya zen 6 çıkarsa onunla. Tasarım olarak bu modeller hoşuma gitti ancak 12-13K gibi fiyatlar çok geliyor. Vermeye gerek yok gibi düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz? 12K'lik model almam şart mı? Teşekkürler.

Eki Görüntüle 241135

Şu an kullandığınız anakart nedir? B850M-K yeterli.

B850M-K boş gibi gözükse de BIOS yazılımı konusunda MSI anakartlara göre daha stabil, bu tablo da zaten MSI anakartları şimdilik tercih etmeyin, BIOS yazılım sorunları var sağlıklı çalışmıyor, sistem geç açılıyor, EXPO profile 1 açtıktan sonra; donma takılma sorunları, BIOS ayarlarının kendi kendini sıfırlaması, yapılan ayarları kabul etmemesi gibi sorunları var. Özellikle kullandığınız RAM'lerin CL değeri yüksekse MSI ile çok sorun yaşarsınız. ASUS'ya da Gigabyte modellerine yönelin.

B850M-K boş gibi gözükse de BIOS yazılımı konusunda MSI anakartlara göre daha stabil, bu tablo da zaten MSI anakartları şimdilik tercih etmeyin, BIOS yazılım sorunları var sağlıklı çalışmıyor, sistem geç açılıyor, EXPO profile 1 açtıktan sonra; donma takılma sorunları, BIOS ayarlarının kendi kendini sıfırlaması, yapılan ayarları kabul etmemesi gibi sorunları var. Özellikle kullandığınız RAM'lerin CL değeri yüksekse MSI ile çok sorun yaşarsınız. ASUS'ya da Gigabyte modellerine yönelin.

Hocam selam. Benim için görsellik önemli olduğundan kaynaklı 850mk almayi düşünmüyorum. Ancak yorumunuz sonrasi B650 project Zero da eledim bunun dışında gorsel olarak guzel gorunen önerdiğiniz anakart olur mu TUF Aorus guzel ama 12K cok gibi geliyor.