oğuz sasi 89

Üstün
Yer
çılgın_kurye34
İyi sosyaller. Yeni sistem diziyorum bu gün ilk parça olan ekran kartını aldım. Anakart olarak B850M-K düşünüyorum anakarta ayırabileceğim bütçe 5, 6 civarı.

Kasayı da mı mATX almak zorundayım?

İyi sosyaller. Yeni sistem diziyorum bu gün ilk parça olan ekran kartını aldım. Anakart olarak B850M-K düşünüyorum anakarta ayırabileceğim bütçe 5, 6 civarı.

Kasayı da mı mATX almak zorundayım?
Takılır sıkıntı olmaz sadece az birşey alt kısımda boşluk olur ATX anakartın boyunda olmadığı için.
1787601683747.webp

Burdaki ATX bir kasa.

Uzun vadeli bir kullanım istiyorsan anakartı daha iyi al. B850M Force WIFI6E, Nitro+ B850M Wi-Fi, B850 Eagle Ice gibi modellere bakabilrsin.
Soruna gelince, evet takabilirsin. mATX anakart ATX kasaya girer, ATX anakart mATX kasaya girmez.

Kasayı akvaryum almayı planlıyorum bu arada kasa önerisi için de bir konu açacağım.
Sen direkt olarak tüm sistem için hem toplam bütçe, hem de kendi kafanda parçalara ayırmayı düşündüğün bütçeyi yazarak ve aklındaki soruları madde madde ekleyerek konu aç, konuya beni etiketle. Hem sorularını cevaplar, hem de diğer parçalarını seçeriz.

Eğer monitör de alacaksan onun için de @BerkayZ87'yi etiketle.