Mavi ekran olmaması için hangi ZenTimings ayarları yapılmalı?

pgup45

Başarılı
ZenTimings ayarları bunlar en son tRCD = 36, tRP = 36'dan tRCD = 38, tRP = 38 yaptım SoC = 1.22v'den SoC = 1.23v yaptım sizce ekstra olarak yapılabilecek bir şey var mıdır?

Mavi ekran verdiği için ntokernel katası yani ondan yaptım tRCD = 38, tRP = 38 SoC = 1.23v değerlerini.

Son düzenleyen: Moderatör:
TRC'nin en az tras ve TRP'nin toplamina esit ya da biraz daha yuksek olmasi gerekli diye hatirliyorum. 134+ yapmaniz olasi sorunlari duzeltebilir. 140 iyi bir rakam.

VSOC: 1.25V'a kadar çıkabilirsin. Ryzen 7000 serisinde bu değer güvenli kabul edilir. Bu genellikle mavi ekran hatalarını azaltır.
Vddıo mem: 1.36v şu an 1.35v, istersen 1.36–1.37v arası dene.
tRFC: 884, istersen biraz gevşetip 900 civarına çekebilirsin. Bu da hata oranını düşürebilir.
Trefı: 11304 yerine 65535 yapmayı dene. Bu bellek kararlılığını bozmaz ama uzun süreli kullanımda hataları azaltır.
Artık bunları deneme yanılsama olarak sistemin kararlığına göre ayarlarsın.

İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Anakart: Gigabyte B650M S2H rev 1.2
BIOS: F36g sürümü.

@Ayhan Dönmez üstat, malumun ilanı yine ortada… Vektron'un peşine düşeceğim. Yeni aldığım RAM sorunsuz çıktı ama diğeri sorunsuz diye yollamışlardı; o ise sorunlu çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…