Mavi ekran sonrası no bootable device

delikarga

Başarılı
Selam, son 1 haftadır sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Ancak hiçbir şekilde minidump dosyası yazılmıyor. Olay görüntüleyicisinde de bir şey bulamıyorum. Mavi ekran çok hızlı geçtiği için de ne olduğunu göremiyorum. Bilgisayar açılınca no bootable device hatası veriyor, bir 10dk sonra tekrardan açtığımda düzeliyor. Daha önce açtığım bu konuda Crystaldisk sonuçlarımı paylaşmıştım Corsair MP510 SSD sağlığı %85'e düştü
Hatayı genelde yoğun disk yazması yaptığım zamanlarda alıyorum. Örneğin Visual Studio programını güncellerken veya bir dosya indirmeye çalıştığımda alıyorum.

Bugün bilgisayarı sıfırdan formatladım. Sorun devam ediyor.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart tarafli bir sorun olmadigini varsayarak, SSD'niz son nefeslerini veriyor gibi acikcasi. Sagligi yuksek gozukse bile sorunlu olabiliyorlar.

Anladigim kadariyla mavi ekran yedikten sonra sisteminiz yeniden baslatildiginda SSD'deki Bootloader o vakit icerisinde okunamiyor, bu yuzden boot edilebilir bir cihaz yok saniyor anakartiniz. Biraz sure gectikten sonra SSD kendine geldiginde okunabilir hale geliyor ve sistem aciliyor. Bunu yapmasinin sebebi de bana dedigim gibi SSD'nizin oluyor olmasi gibi geldi acikcasi. Elinizde baska bir SSD varsa anakart tarafli bir sorun olup olmadgini deneyebilirsiniz.

Anakart tarafli bir sorun olmadigini varsayarak, SSD'niz son nefeslerini veriyor gibi acikcasi. Sagligi yuksek gozukse bile sorunlu olabiliyorlar.
Hocam hata kodunu vs. nasıl loglayabilirim. Mavi ekran aşırı hızlı geçiyor ve beklemediğim bi anda geldiği için hata kodunu göremiyorum.

Hocam hata kodunu vs. nasıl loglayabilirim? Mavi ekran aşırı hızlı geçiyor ve beklemediğim bi anda geldiği için hata kodunu göremiyorum.
Acikcasi dump bile olusmuyorsa diskte cidden bir sorun olabilir diye dusunuyorum. Dump'i diske bile yazamiyor gibi sistem. Tam bilmiyorum tabii tam sizin sorunun cozumunu ancak sistem calisir vaziyette iken NotMyFault ile bilerek bir dump verdirmeye calisabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…