Dostlar merhaba.
Malum kısıtlamalar devreye girip 2.5 gigabit kullanım mevzusu bittikten sonra orijinal ONT'ye geri dönmeyip mevcut kurulumda kalıp SFP + Media converter ile kullanıma devam ediyordum.
Geçtiğimiz aylarda Media converter vadesi dolmuş olacak ki sessiz sedasız aramızdan ayrıldı.
board'ında lehim eksiği, yanık vs. gözlemlemedim. Ölçüm yapmadım ama termal ile bakınca board'ın belli bölgeleri ısınıyor. Ama onun derdini şu sıralar aramak ve uğraşmak inanın hiç istemiyorum. Zaten Aliexpress'ten hepimizin aldığı malum ucuz converter. Ayrıca taşınacağımdan dolayı düzenim bozulacağı için çözüm olarak orijinal ONT'ye geri dönmüştüm.
Şimdi taşındım, yine aynı sağlayıcı, bu sefer farklı ONT ile yeni abonelik temiz başlangıç... Yine bufferbloat tarafında iyi skor almak, ONT darboğazından kurtulmak istiyorum. O sebeple yeni bir Media converter bakıyorum. Türkiye'de satılan birkaç seçenek var ama tecrübelerinize ihtiyacım var. Yine 2.5G arıyorum. Türkiye'de bulamazsam yine Aliexpress'ten alacağım gibi gözüküyor. Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
Soracaklar için router olarak TP-Link BE9300 kullanıyorum.
Router değiştirmeyi pek düşünmüyor olsam da bununla alakalı fikirleriniz varsa yine duymak isterim.