cartel

Yetkin
Merhaba arkadaşlar. Size uzun süre önce alıp iade ettiğim bir MediaMarkt ürününden bahsedeceğim: Ürünü 21 Ekim'de satın aldım ama ardından 2 hafta içinde iade ettim. Ürünü Papara'dan satın aldım fakat Papara kullanıma kapandığından Tami IBAN hesabımı verdim. Bu IBAN'a iade edileceği söylendi. Ardından ben defalarca aradım çünkü iade hiçbir şekilde yatmıyordu. En sonunda (10. aramamda) tekrardan aradım ve dediler ki evet iade size gerçekleştirilmemiş, ben bunu üst birimlere aktarıyorum dedi. Ardından beni aradılar ve ücret iadesinin 12 Aralık tarihinde yapıldığını belirttiler. Ama hiçbir şekilde bana bir ücret iadesi olmadı. Bunun hakkında bankamla görüşmemi talep ettiler (daha bankamla görüşmedim). Ürünü iade edeli neredeyse 7. hafta bitti ve hiçbir şekilde iade yok. Bunu nasıl çözebilirim?

Not: Verdiğim IBAN'ı müşteri temsilcisiyle kontrol ettik ve tamamiyle doğruydu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bankanı ara ve 12 Aralık tarihinde adıma gelen bir transfer veya bekleyen bir işlem var mı? Diye sor. Eğer banka gelen bir para yok diyorsa, MediaMarkt'tan bu işlemin dekontunu veya banka onaylı işlem numarasını mail ortamında yazılı olarak talep et.

Verdiğiniz Tami IBAN'ı size ait değil, tüm Tami kullanıcılarına verilen ortak havuz IBAN'ı. O IBAN'a transfer yaparken açıklamaya kendi Tami hesabınızdaki kart numaranızı yazmazsanız para göndericiye iade olur. Kurumsal firmalara bu şekilde havuz IBAN'ı veremezsiniz, açıklamayı sizin istediğiniz gibi yazamazlar.

Son düzenleme:
Verdiğiniz Tami IBAN'ı size ait değil, tüm Tami kullanıcılarına verilen ortak havuz IBAN'ı. O IBAN'a transfer yaparken açıklamaya kendi Tami hesabınızındaki kart numaranızı yazmazsanız para göndericiye geri iade olur. Kurumsal firmalara bu şekilde havuz IBAN'ı veremezsiniz, açıklamayı sizin istediğiniz gibi yazamazlar.
Öncelikle teşekkür ederim. Bu durumu MediaMarkt'a belirttim ve açıklamaya ek olarak Tami numarasını da verdim. Bunu kenara not ettiklerini söylediler ve istediğiniz şekilde yazılacağını da söylediler. Eğer bankam geri iade olduğunu söylerler ise bu durumu MediaMarkt'a belirtsem ve yeni bir IBAN'a gönderirler mi? Ve bu durumda MediaMarkt hatalı olmuyor mu?

Öncelikle teşekkür ederim. Bu durumu MediaMarkt'a belirttim ve açıklamaya ek olarak Tami numarasını da verdim. Bunu kenara not ettiklerini söylediler ve istediğiniz şekilde yazılacağını da söylediler. Eğer bankam geri iade olduğunu söylerler ise bu durumu MediaMarkt'a belirtsem ve yeni bir IBAN'a gönderirler mi? Ve bu durumda MediaMarkt hatalı olmuyor mu?
İadeler genellikle güvenlik, vergi vb. süreçlerden dolayı sadece fatura kesilen kişiye yapılır. Sizin kendi şahsınıza ait IBAN'ı vermeniz gerekiyordu. Durumu açıklayıp kendinize ait yeni bir IBAN verirseniz yardımcı olurlar.

Son düzenleme: