PTTlaneti55

Gelişen
Merhaba, dün satın aldığım "MEG AI1300p PCI-E5" normalde Amazon üzerinde fotoğraflarında 12V2x6 görünüyordu siparişl ettim bugün geldi fakat üzerinde 12V2x6 mevcut değil, 12VHPWR mevcut iade edip başka yerden mi sipariş edeyim veya "MSI 5090 Suprim SoC Liquid" ile kullanacağım için aldım sizce sorun olmaz mı? Bu kablo yanma, ısınma muhabbetlerinden korkuyorum.

Edit: ATX 3.1, PCI 5.1 versiyonu mevcut.

Son düzenleme:
12V-2x6 ATX 3.1 demek kablonun yanında H+ veya H++ yazıyor mu? Ve 5090 için sorun olmaz sadece çok pahalı geldi bana. @Oreki @The Man From Earth bir fikir belirtirlerse senin için daha ikna edici olabilir belki.
Evet H++ (sanırım 12V-2x6 anlamına geliyor) yazıyor kabloda. Kafama takılan şey şu oldu, MSI'ın kendi sitesinde vs. 12V-2x6 görünüyor bende direkt 12VHPWR yazıyor.

Kablo yanma sorunları genelde kablo düzgün takılmadığında ya da fazla büküldüğünde meydana geliyor. Kabloyu düzgün yerine oturtursanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum açıkçası.
Takarken bu zamana kadar 5080 ve 4080 de sorun yaşamadım, umarım Bunda'da olmaz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloda H+ veya H++ yazması aslında pek de bir şey ifade etmiyor. Çünkü kablo zaten değişmedi. @stormhawks47 paylaştığınız ATX 3.1 videosu kablo hakkında hatalı bilgi içeriyor. Konuyu şurada açıklamıştım;

Bir de yine aynı konu hakkında Corsair'in acıklaması da belirttiğim hususları ifade ediyor;

@PTTlaneti55, PSU ATX 3.1 olabilir ve kasasındaki yazıyı değiştirmek için uğraşmamış olabilirler, tabii bunun hakkında ilk ağızdan bir kaynak bulamadığım için sadece tahmin diyebiliriz. Misal MSI A1000G modeli de ATX 3.1 revizyonu alıp yeniden piyasaya sürüldü. Onda da PSU üzerindeki soket, 12V2x6 olarak etiketlenmiş. Sorunuz hakkındaki bilgiyi, MSI üzerinden PSU seri numarası ile ticket açarak almanız daha doğru olur.

Son düzenleme:
Kabloda h+ veya h++ yazması aslında pek de bir şey ifade etmiyor. Çünkü kablo zaten değişmedi. @stormhawks47 paylaştığınız ATX 3.1 videosu kablo hakkında hatalı bilgi içeriyor. Konuyu şurada açıklamıştım;

Bir de yine aynı konu hakkında Corsair'in acıklaması da belirttiğim hususları ifade ediyor;

@PTTlaneti55, PSU ATX 3.1 olabilir ve kasasındaki yazıyı değiştirmek için uğraşmamış olabilirler, tabii bunun hakkında ilk ağızdan bir kaynak bulamadığım için sadece tahmin diyebiliriz. Misal MSI A1000G modeli de ATX 3.1 revizyonu alıp yeniden piyasaya sürüldü. Onda da PSU üzerindeki soket, 12V2x6 olarak etiketlenmiş. Sorunuz hakkındaki bilgiyi, MSI üzerinden PSU seri numarası ile ticket açarak almanız daha doğru olur.

Tamamdır MSI'a ticket üzerinden soruyu ilettim, sizce bu şekilde kullanmamda bir problem olur mu? Taktım ama en azından Amazona kullanmadan iade edebilirim 12v2x6 modeli için ama muhtemelen söylediğiniz gibi yazı değişmemiş kasasındaki.

Güç kaynağının kutusundaki fotoğrafında bile 12v2x6 görünüyor :=)

Son düzenleme: