Yer
İstanbul
Merhaba dostlar, elimde MSI MEG CoreLiquid S360 AiO ve MEG Prospect 700R kasa var ve açıkçası 14900K ile OCCT 81 derece görüyorum. UV falan da yok ama CPU sıcaklığını 80 derece altına düşürmek istiyorum ve ben bir fan dizilimi yapmak istiyorum bunun için. Tamamen fantezi olsun diye. Şu an önde 3 adet 140mm, arkada 1 adet 140mm egzoz ve üstte AiO var stok ancak bu kasanın yan tarafına 3 adet 120mm fan veya 360mm radyator takılıyormuş. Yan tarafa 3 adet 120mm fan alıp ekstradan takmak mı yoksa üst taraftaki AiO'yu o yan tarafa takıp üste 3 adet 140mm ekstra fan takmak mı daha mantıklı olur? Odağımız CPU sıcaklığı kısmak. Klimasız, sıcak bir odada olduğumu belirteyim ve kasa fanlarını ne olursa olsun en kısıkta kullanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Radyatörü sağ yana almak o kasada çok avantaj sağlamaz, akvaryum kasa olsa havayı dışarıdan alacak şekilde takıldığında 5 derceye kadar düşüş oluyor.

Zaten yük testinde o soğutucu 81 derecede tutabiliyorsa çok iyi, ötesi zor.

Radyatörü sağ yana almak o kasada çok avantaj sağlamaz, akvaryum kasa olsa havayı dışarıdan alacak şekilde takıldığında 5 derceye kadar düşüş oluyor.

Zaten yük testinde o soğutucu 81 derecede tutabiliyorsa çok iyi, ötesi zor.

Hocam "çok avantaj sağlamaz" diyorsunuz ya bana 1-2 derece kazandırsa yeter ben o sıcaklık kısmında 79 da olsa 7 ile başlayan bir sayı görmek istiyorum sadece dediğim gibi tamamen fantezi büyük bir şey beklemiyorum. Yani minimal de olsa bu kurulumda en iyi farkı oluşturacak en iyi CPU soğutma performansını verecek kurulum nedir onu elde etmek istiyorum. Ki bir de hangisi daha çok avantaj sağlar AiO yana takmak mı yoksa yana fan eklemek mi?

Mutlaka fayda sağlayacaktır, 1 derece bile önemliyse oraya alın.

Fanlar dışarıdan radyatöre üfleyecek, arkada olacak yani, radyatörden çıkan hortumları da aşağı gelecek şekilde montajlıyorum, daha performanslı çalışıyor kabarcık sesi de gelmiyor.

Mutlaka fayda sağlayacaktır, 1 derece bile önemliyse oraya alın.

Fanlar dışarıdan radyatöre üfleyecek, arkada olacak yani, radyatörden çıkan hortumları da aşağı gelecek şekilde montajlıyorum, daha performanslı çalışıyor kabarcık sesi de gelmiyor.

Hocam bir de üst tarafa kasa fanlarımın aynısında 3 adet 140mm takmayı düşünüyorum öyle yaparsam üstte 3 adet 140mm fan da etki eder gibi geliyor.

Bu montaj şeklinde üst tarafın işlemci sıcaklığına etkisi olmaz, ekran kartı ve mosfetlerin ısısının atılmasına yardımcı olur.

Bu montaj şeklinde üst tarafın işlemci sıcaklığına etkisi olmaz, ekran kartı ve mosfetlerin ısısının atılmasına yardımcı olur.

Ortamı serinletir biraz en azından iş görür. Öne takmak mantıksız olacaktır diye düşünüyorum çünkü AIO'yu, yanda veya üstte olmalı diye düşünüyorum.

Öne takarsanız ekran kartınız fazla ısınır, en temizi yan taraf.
Kesinlikle, yan tarafa AIO takmak bana biraz pahalıya patlayacak. Üstteki 14cm fanlar biraz pahalı fiyatı yan taraf için alabileceğim 12cm fanlardan, ama çok büyük bir dert değil alınır. Teşekkürler hocam.

Bir de @BerkayZ87 ne düşünüyorsunuz merak ediyorum hocam size de bi danışmak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek amac CPU sicakligini dusurmek ise radyatoru one takmak en ideal cozum. Intake gorevinde calisan fanlar surekli olarak radyatoru soguk tutacagi icin uste takilan senaryodan daha serin calisir, ek olarak su sicakligi da tepe noktaya daha gec ulasir, bu da uzun sureli sistemin acik kalmasi gibi durumlarda daha iyi sicaklik dengesi demektir. Tabii radyatoru one takacagin icin kasa ici sicakligin yukselecek, neticede on panelde kocaman surekli olarak isinan bir radyator var.

Yana radyator takmak da pek ideal senaryo degil. Yana takilan fanlar intake gorevi gorur, CPU sicakligin yine uste montajladigindan daha iyi sonuc verir intake kullanacagin icin ama kasa ici sicakligin yine yuksek olur.

Uste takmak, sicaklik bakimindan en ideal senaryo olmasa da pompa sagligi ve kasa ici sicaklik bakimindan en iyi senaryo.