Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2FAN

Becerikli
  • Anakart: MEG Z790 ACE Max
  • İşlemci: Intel i9 14900K
  • Ekran Kartı: RTX 4090 (TAKILI DEĞİL)
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir mavi ekran hatası alıyorum. SSD Disk ve RAM kontrollerini yaptım testler temiz çıktı. Ekran kartından şüphelendiğim için DDU ile yazılımı kaldırıp ekran kartını çıkardım ve işlemci üzerinden görüntü alıp bilgisayarı yeniden açtım. Ancak mavi ekran vermeye devam ediyor. Aşağıya dosyaları ekliyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Çözüm
Sıfırdan Windows kurup dene gene de hata alıyorsan büyük ihtimalle sorun işlemcide. Ayrıca BIOS'un güncel mi?
Evet Bios sürümü güncel Windows baştan kurmuştum.

@409 >Bir önceki konuyu kapattıkları için burdan yazmak istedim. Gemini üzerinden her şeyi tarif ettim ve önerdiği şey C State ayarını disable etmemdi. Sende aynı şekilde tavsiye etmiştin şuan disable ettim ve hiç bir hataya rastlamadım sanırım sorunum çözüldü. Buradan teşekkür etmek istedim.
Son düzenleme:
Sıfırdan Windows kurup dene gene de hata alıyorsan büyük ihtimalle sorun işlemcide. Ayrıca BIOS'un güncel mi?
Evet Bios sürümü güncel Windows baştan kurmuştum.

@409 >Bir önceki konuyu kapattıkları için burdan yazmak istedim. Gemini üzerinden her şeyi tarif ettim ve önerdiği şey C State ayarını disable etmemdi. Sende aynı şekilde tavsiye etmiştin şuan disable ettim ve hiç bir hataya rastlamadım sanırım sorunum çözüldü. Buradan teşekkür etmek istedim.

Son düzenleme:
Çözüm
Evet BIOS sürümü güncel Windows baştan kurmuştum.

@409 >Bir önceki konuyu kapattıkları için buradan yazmak istedim. Gemini üzerinden her şeyi tarif ettim ve önerdiği şey C State ayarını disable etmemdi. Sende aynı şekilde tavsiye etmiştin şu an disable ettim ve hiçbir hataya rastlamadım sanırım sorunum çözüldü. Buradan teşekkür etmek istedim.

Rica ederim hocam. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Ama ben olsam riske atmayıp işlemciyi varsa garantiye yollardım. Veya AM5 platformuna kayardım. Çünkü daha oturaklı ve stabil. Bu arada yapay zekaya güvenerek iş yapmayın sistemini yakan oldu. Onun yerine benim gibi kişileri etiketlemeniz daha iyi olur. Özellikle ben çevremden bayağı bir sistemi gözden ve elden geçiriyorum. Herhangi bir para veya ücret falan talep etmiyorum. Bu tarz bilgiler zaten ufacık bir araştırma veya sorma ile Reddit üzerinden ulaşılabilir. Önce ki yazdığım konunun başlığına istinaden özellikle belirtmek istedim.

Rica ederim hocam. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Ama ben olsam riske atmayıp işlemciyi varsa garantiye yollardım. Veya AM5 platformuna kayardım. Çünkü daha oturaklı ve stabil. Bu arada yapay zekaya güvenerek iş yapmayın sistemini yakan oldu. Onun yerine benim gibi kişileri etiketlemeniz daha iyi olur. Özellikle ben çevremden bayağı bir sistemi gözden ve elden geçiriyorum. Herhangi bir para veya ücret falan talep etmiyorum. Bu tarz bilgiler zaten ufacık bir araştırma veya sorma ile Reddit üzerinden ulaşılabilir. Önce ki yazdığım konunun başlığına istinaden özellikle belirtmek istedim.
Onuda düşünüyorum servise göndersem mi diye ama suçlu anakart gibi görünüyor. İşlemcinin kendisinde bir problem var mı emin olamadım. Çünkü bu sistemi kurduğum zaman 3-4 ay boyunca hiç bir problem yaşamadım sonra bir Bios güncellemesi geldi ve sorunlar başladı. Bios yeni sürüm geldikçe sorunlar katlanarak artmaya devam etti. Şuan disable etmem sorunu çözdü ama 10 derece daha sıcak çalışıyor ve daha fazla enerji çekiyor. Am5 geçmek istiyorum ama işlemci, anakart ve ram almam gerekecek biraz maliyetli olacaktır.

Yapay zekaya artık son çare olarak sığındım ama saydığı sorunlar arasında seninde bahsettiğin şey olunca direkt ona yönlendim. Desteğin için teşekkür ederim beni büyük bir dertten kurtardın.