2242

Üstün
RAM'leri biraz da olsa boşaltabilecek program buldum. Böyle şeyler yazdığı için başlatmadım. Bir zararı olur mu?

Zarardan kastım şu: Sistem dosyalarını değiştirmek, silmek, ayarları bozmak vs.

1761333988443.webp

Şimdi az önce attığım rehberden bakarak bende denedim. Cidden çok iyi bi yazılım. Hakkını vermiş yapacak bişey yok.

Mem Reduct kullanmayın. Önbelleği temizliyor ama bilgisayar en baştan oluşturmak zorunda kalıyor. Bu da sağlıklı değil. Windows'un kendisine bırakın. İhtiyaç duyduğu zaman ram'i temizliyor.

Mem Reduct kullanmayın. Önbelleği temizliyor ama bilgisayar en baştan oluşturmak zorunda kalıyor. Bu da sağlıklı değil. Windows'un kendisine bırakın. İhtiyaç duyduğu zaman RAM'i temizliyor.

En baştan oluşturmak derken. Ne yapıyor yani. Bütün uygulamaları falan mı baştan başlatıyor. Anlamadım.

Peki tıkladığımız zaman. Neleri kapatıyor veya programlara ne gibi işlem uyguluyor?
Herhangi bir seyi kapatmiyor. Programlar ve Windows calisirken bellegin belirli bir bolgesini kullanir, sonra genelde isleri bitince belki tekrar kullanirim ben burayi deyip bosaltmazlar. Program o artik kullanilmayan alanlari bosaltiyor.