USBellekyiyenadam 18
Uzman
Tam bir bütçe belirlemedim. Fakat mekanik fiyatına da membran klavye almayı da mantıklı bulmuyorum. Oyun ve yazı yazmak için kullanacağım.
Tam bir bütçe belirlemedim. Fakat mekanik fiyatına da membran klavye almayı da mantıklı bulmuyorum. Oyun ve yazı yazmak için kullanacağım.
Mekanik klavye geçmeden önce şunu kullanıyordum. Bayağı uzun süre kullandım. Tuş hissiyatı iyiydi. Bazı tuşların siyah boyası silindi. Zaten bakmadan yazdığımdan çok önemli değildi. Ayrıca aşağıda önceden kullandığım klavye gibi yüzeyi demir değil plastikti. Bu yüzden de genel kısmında bir renk değişimi olmadı.
https://www.akakce.com/klavye/en-ucuz-rampage-bygame-k2-rgb-kablolu-oyuncu-si-fiyati,2044129291.html
Yukarıdaki klavyeden önce kullandığım membran klavye ise tamamen bağlantıdaki ürüne benziyordu. Zaten Çin'de marka basılıp üretiliyor. Sorunu var mıydı hatırlamıyorum. Belki sorunu yoktur, üstteki klavyeyi 300 ₺ almıştım. Ses açma, kapatma ve susturma tuşlarından dolayı tercih etme ihtimalim yüksek.
Bir de bu son attığım bağlantıdaki klavyenin sol elimi değdiğim yerin boyası aşınmıştı.
Ama fason üretim olduğundan, aldığın ürünün üretim kısmında sorun yaşamamış olması lazım. Yani bir sorun yaşadıysa, model aynı da olsa atıyorum o gün 5000 tane klavye ürettiler, genelde hepsi sorunlu oluyor. Ayrıca bunlardan daha ucuz olanlardan da iki kere deneyimim oldu. 30-50 ₺ satılan ofis klavyeleri dandikliğinde ve büyük oranda bozuk ürünler çıkmıştı. Deneyimleye deneyimleye ilerledim gibi düşünebilirsin.
Bunun dışında bazı sitelerde en çok satan ürünlere bakabilirsin. Ama en ucuz mekanik klavyeler 700-800 ₺ bandında olduğundan, ondan düşük klavyelerde tamamen deneme, yanılma şansın olacak. O yüzden incelemelerinde çok kötü yorum almayanlara bak diyeceğim de bu sitelerde sahte yorum olayı çok yaygın.
Mesela Hepsiburada'nın kendi sattığı Claw marka şu klavye var. Bu bütçeye F1 ve Numpad tuşları olmayan giriş seviyesi bir mekanik klavye alabiliyorsunuz. Ama ben numpad ve ses açma, kapamalı bu klavyeyi istiyorum diyorsan yukarıdakilerden daha iyi bir seçenek olacağı kesin. Bunlar da fason üretim ama Çin satıcıları vb. gelen yorumlara göre eskiye göre çok da kötü ürünler yapmıyor. Hatta yakın zamanda artık en ucuza değil de kaliteli ve kâr ettiren, dünya genelinde markalaşan ürünler yapmak istediklerini devlet olarak söylediler.
Mesela benzer fiyata blue Switch ve numpad içeren Havit'in klavyesi var. Örnek amaçlı attım, eğer bütçemi belirlerim diyorsan tekrar mekanik klavye önerisi için konu açmanızı öneririm.
Bütçeni 1000-1500 ₺ çıkarabilirim diyorsan daha kaliteli ve bilinen membran klavyeler. Veya mekanik klavyeler de alınabilir.
Mekanik klavye geçmeden önce şunu kullanıyordum. Bayağı uzun süre kullandım. Tuş hissiyatı iyiydi. Bazı tuşların siyah boyası silindi. Zaten bakmadan yazdığımdan çok önemli değildi. Ayrıca aşağıda önceden kullandığım klavye gibi yüzeyi demir değil plastikti. Bu yüzden de genel kısmında bir renk değişimi olmadı.
https://www.akakce.com/klavye/en-ucuz-rampage-bygame-k2-rgb-kablolu-oyuncu-si-fiyati,2044129291.html
Yukarıdaki klavyeden önce kullandığım membran klavye ise tamamen bağlantıdaki ürüne benziyordu. Zaten Çin'de marka basılıp üretiliyor. Sorunu var mıydı hatırlamıyorum. Belki sorunu yoktur, üstteki klavyeyi 300 ₺ almıştım. Ses açma, kapatma ve susturma tuşlarından dolayı tercih etme ihtimalim yüksek.
Bir de bu son attığım bağlantıdaki klavyenin sol elimi değdiğim yerin boyası aşınmıştı.
Ama fason üretim olduğundan, aldığın ürünün üretim kısmında sorun yaşamamış olması lazım. Yani bir sorun yaşadıysa, model aynı da olsa atıyorum o gün 5000 tane klavye ürettiler, genelde hepsi sorunlu oluyor. Ayrıca bunlardan daha ucuz olanlardan da iki kere deneyimim oldu. 30-50 ₺ satılan ofis klavyeleri dandikliğinde ve büyük oranda bozuk ürünler çıkmıştı. Deneyimleye deneyimleye ilerledim gibi düşünebilirsin.
Bunun dışında bazı sitelerde en çok satan ürünlere bakabilirsin. Ama en ucuz mekanik klavyeler 700-800 ₺ bandında olduğundan, ondan düşük klavyelerde tamamen deneme, yanılma şansın olacak. O yüzden incelemelerinde çok kötü yorum almayanlara bak diyeceğim de bu sitelerde sahte yorum olayı çok yaygın.
Mesela Hepsiburada'nın kendi sattığı Claw marka şu klavye var. Bu bütçeye F1 ve Numpad tuşları olmayan giriş seviyesi bir mekanik klavye alabiliyorsunuz. Ama ben numpad ve ses açma, kapamalı bu klavyeyi istiyorum diyorsan yukarıdakilerden daha iyi bir seçenek olacağı kesin. Bunlar da fason üretim ama Çin satıcıları vb. gelen yorumlara göre eskiye göre çok da kötü ürünler yapmıyor. Hatta yakın zamanda artık en ucuza değil de kaliteli ve kâr ettiren, dünya genelinde markalaşan ürünler yapmak istediklerini devlet olarak söylediler.
Mesela benzer fiyata blue Switch ve numpad içeren Havit'in klavyesi var. Örnek amaçlı attım, eğer bütçemi belirlerim diyorsan tekrar mekanik klavye önerisi için konu açmanızı öneririm.
Bütçeni 1000-1500 ₺ çıkarabilirim diyorsan daha kaliteli ve bilinen membran klavyeler. Veya mekanik klavyeler de alınabilir.
İkisi de birbirine benziyor. Tuş hissiyatı olarak Spectrum K1 daha iyi olduğunu söyleyebilirim.Bloody B135N adlı klavye alınabilir mi peki?
Aynı markanın bu modeli nasıldır? Spectrum K1 modelinin üst kısmı pek hoşuma gitmedi.
Bloody olanı mağazaya gidip denedim hissiyati gayet iyiydi fakat space tuşundan yay sesi geliyor diye yorumlar var.İkisi de birbirine benziyor. Tuş hissiyatı olarak Spectrum K1 daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Son attığın Claws Thunderstrike tuşlarına benzer bir klavyeyi çok önceden kullanmıştım. Tuşları bayağı kalitesiz bir plastik, ayrıca mekanik hisli değil. Mekanik hisli olmayan fason üretim klavyeler, eskilerde kullandığımız Microsoft'un beyaz klavyeleri(veya benzleri) ve A4 Tech klavyeleri kadar iyi bir yazım hissi vermiyor. Bu klavyenin benzerini başka markadan da kullandım vek esinlikle Spectrum K1 daha iyi.
Bloody'i kullanmadım, ama tuşları görsellerde gördüğüm kadarıyla Claws Thunderstrike benziyor. Ben direkt bu fason üretim modeli önermiyorum. Kullandım çünkü ve hissiyatı önceden kullandığım Rampage'den kötüydü.
Üst kısmı niye hoşuna gitti bilmiyorum, ama ses aç, kıs ve kapat gibi kısayollar var. Alışınca çok rahat oluyor.
Olabilir, Claws benzeyen Rampage önceki klavyemde de yay sesi vardı. Bazı kullanımlarda geçiyordu. Ama bu tarz sorunları bu fiyatlarda görme ihtimaliniz yüksek. Size kalmış yine, hissiyatını beğendiyseniz alabilirsiniz.Bloody olanı mağazaya gidip denedim hissiyati gayet iyiydi fakat space tuşundan yay sesi geliyor diye yorumlar var.
Hocam maks 1500' başka ne alınabilir peki ? Yüzde 60 olmasın.Mekanik klavye geçmeden önce şunu kullanıyordum. Bayağı uzun süre kullandım. Tuş hissiyatı iyiydi. Bazı tuşların siyah boyası silindi. Zaten bakmadan yazdığımdan çok önemli değildi. Ayrıca aşağıda önceden kullandığım klavye gibi yüzeyi demir değil plastikti. Bu yüzden de genel kısmında bir renk değişimi olmadı.
Mesela Hepsiburada'nın kendi sattığı Claw marka şu klavye var. Bu bütçeye F1 ve Numpad tuşları olmayan giriş seviyesi bir mekanik klavye alabiliyorsunuz. Ama ben numpad ve ses açma, kapamalı bu klavyeyi istiyorum diyorsan yukarıdakilerden daha iyi bir seçenek olacağı kesin. Bunlar da fason üretim, ama Çin satıcıları vb. gelen yorumlara göre eskiye göre çok da kötü ürünler yapmıyor. Hatta yakın zamanda artık en ucuza değil de kaliteli ve kâr ettiren, dünya genelinde markalaşan ürünler yapmak istediklerini devlet olarak söylediler.
Mesela benzer fiyata blue switch ve numpad içeren Havit'in klavyesi var. Örnek amaçlı attım, eğer bütçemi belirlerim diyorsan tekrar mekanik klavye önerisi için konu açmanızı öneririm.
Mekanik olanlar:Hocam maks 1500' başka ne alınabilir peki ? Yüzde 60 olmasın.