Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkan

Çalışkan
  • Anakart: ASUS H610M-D D4.
  • İşlemci: Intel i5-12400F
  • Ekran kartı: Gigabyte 3060 eagle 12 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro.

Yukarıda görmüş olduğunuz sistemle ne yazık ki mavi ekran hatası almaktayım. Minidump dosyası ve bluescreenwiev ekran görüntüleri ekte mevcuttur. Sorun nedir ve sizce nasıl düzeltebiliriz?

Mavi Ekran.webp

Çözüm
Önce dosyanın erişimini açıp ardından da RAM'lerini TestMem5 ile kontrol etmeni isteyeceğim.

MEMORY_MANAGEMENT hatası genelde bellek arızası ile ilgilidir. İlk olarak Memtest86 ile bir test yapmanızı tavsiye ederim.

Memtest86 üzerinde aynı RAM'ler ile daha öncesinde bir hata almadım ancak Windows Bellek Denetleyicisi’nde sorun algılandı olarak belirtti. Memtest86 üzerinden tekrar test başlatıp sabah paylaşıyor olacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce dosyanın erişimini açıp ardından da RAM'lerini TestMem5 ile kontrol etmeni isteyeceğim.

Çözüm

Anladığım kadarı ile .dmp linkinin erişiminden bahsediyorsun. Testide başlattım sonuçlarını paylaşıyor olacağım. Şimdiden desteğin için teşekkür ederim.

Hem XMP açık olarak hem de kapalı olarak Memtest86 yaptım ve Pass olarak geçti.
TestMem5 yaptım orada 1 numarada hata verdi ancak rapor olarak nasıl çekeceğimi ne yazık ki bulamadım.

Ek olarak, aklıma gelen bir detayı daha ekleyip sana sormak istedim:

Bilgisayarım formattan sonra PCI Aygıtı ve SM Bus sürücülerini tanımlamıyor, ben manuel olarak kurmak zorunda kalıyorum. Bunun sorunla bir alakası olabilir mi? Veya sorun RAM değil anakartta olabilir mi?
  • RAM: Adata XPG 2*8 16 GB CL16
  • SSD veya HDD modeli: SanDisk Ultra 3D 1TB
  • Ekran kartı: Gigabyte Eagle 3060 12 GB
  • Anakart: ASUS H610MD D4
  • İşlemci: Intel i5 12400F

Erişimi kaldırdığın teşekkür ederim. Dosyada sorun bellek hatası olarak görünüyor. Test sonucumuz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım formattan sonra PCI Aygıtı ve SM Bus sürücülerini tanımlamıyor, ben manuel olarak kurmak zorunda kalıyorum. Bunun sorunla bir alakası olabilir mi?
Pek alakalı değil. Windows'un sürücüleri nasıl tanımlayıp yüklediğine dair makalelerine bakabilirsin.

Genel sürücü başlığı için:

Veya sorun RAM değil anakartta olabilir mi?
Bu bir ihtimal lakin sorunun RAM yerine anakartta olması daha kötü olmaz mıydı? RAM'lerinde ya da iki RAM'inden birinde sorun olduğu ihtimali daha yüksek yine de. RAM'lerini tek tek farklı slotlarda test ederek hem anakart hem de RAM testi yapmış olabilirsin.

Memtest86 bahsi geçen muadilleri kadar iyi bir test aracı değil ne yazık ki.