Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Venomsnake

Çalışkan
  • Anakart: Asus Z490i
  • İşlemci: Intel Core i9 10900K
  • Ekran Kartı: Zotac RTX 3060 12GB
  • İşletim Sistemi: Windows 11 24H2
  • G.Skill Ripjaws 32GB DDR4 3200MHz

Son zamanlarda bu sorunu yaşamaya başladım. Ya belli aralıklarla ya da sık sık "Memory Management" hatası alıyorum. İlk başlarda RAM ile alakalı olduğunu düşündüm ve Memtest yaptım. Hataları görünce servise götürdüm. Sonrasında servis, test edildiğini, bir sorun olmadığını söyleyerek bana geri verdi. Sonrasında Linux yükledim. Orada RAM ile alakalı hatalar almayınca RAM'den olmadığını anladım fakat tekrar Windows 11 yüklediğimde yine aynı hatayı almaya başladım. Neredeyse Armoury Crate programını bile yüklemedim sırf belki o yüzdendir diye ve iki defa format attım. Tek faydası sıklığı önceki gibi belli aralıklara düşmesi. Dump dosyalarını buraya bırakıyorum, bilenler yardım eder ise çok mutlu olurum.

Çözüm
Evet, bugün bir Memtest86 yaptım ve belli bir süre sonra fail aldım; sorun RAM'lerde. Bundan önce de browser’da öylece beklerken mavi ekran aldım. Yeni bir log daha çıktı, ama bu sefer kesinlikle eminim, sorun RAM ile alakalı. Benim anlamadığım şey, ne akla hizmet hatalı ürünü bana tekrar test edildi, sorun yok deyip geri yolladılar; ben anlamıyorum.

Bu da bu sabahın log'u.
Ya bakmamışlardır, ya da senin sisteminde bir sorun vardır.

0x50 hatası almışsın bu sefer de. Disk ve RAM arasındaki iletişim esnasında RAM'de hata patlamış.

Senin gerçek anlamda ya RAM'lerin bozuk, ya da BIOS ayarlarında bir sorun var. XMP ayarlarında yani.

Memtest86 FAIL verdiğinde XMP açık mıydı? Kapat yap, aç bir daha yap demiştim. Ondan bahsetmemişsin. Eğer XMP kapalıyken FAIL aldıysan RAM'in bozuk. XMP kapalıyken PASS geçip, XMP açıkken FAIL veriyorsa XMP ayarlarında problem var demektir.

Tek mesele bu.
peki o zaman dediklerinizi yapacağım son bir şey daha counter strike 2 pak01 dosya bozulması oluyor belli araştırmalarda bunun ram ile alakalı olduğu söyleniyor doğrumudur ram böyle bir şeye sebep olabilir mi ? ki bunu linux ile de yaşadım bayağı dosya doğrulama yaparak düzeltiyordum.
CS2 gibi saçma sapan bir oyundan her şey beklerim. Kesin bir şey diyemem ama bir zamanlar ne zaman oyuna girmek istesem, hep update alıyordu, dün maçın ortasında 464 ms ping gösterip oyundan attı, Steam bağlantım koptu, bağlanmadı. İnternetimde sorun yoktu, Steam de çökmemişti.

CS2 gibi saçma sapan bir oyundan her şey beklerim. Kesin bir şey diyemem ama bir zamanlar ne zaman oyuna girmek istesem, hep update alıyordu, dün maçın ortasında 464 ms ping gösterip oyundan attı, Steam bağlantım koptu, bağlanmadı. İnternetimde sorun yoktu, Steam de çökmemişti.
Evet, bugün bir Memtest86 yaptım ve belli bir süre sonra fail aldım; sorun RAM'lerde. Bundan önce de browser’da öylece beklerken mavi ekran aldım. Yeni bir log daha çıktı, ama bu sefer kesinlikle eminim, sorun RAM ile alakalı. Benim anlamadığım şey, ne akla hizmet hatalı ürünü bana tekrar test edildi, sorun yok deyip geri yolladılar; ben anlamıyorum.

Bu da bu sabahın log'u.

Bu da bu sabahın log'u.

0x50 hatası almışsın bu sefer de. Disk ve RAM arasındaki iletişim esnasında RAM'de hata patlamış.

Senin gerçek anlamda ya RAM'lerin bozuk, ya da BIOS ayarlarında bir sorun var. XMP ayarlarında yani.

Memtest86 FAIL verdiğinde XMP açık mıydı? Kapat yap, aç bir daha yap demiştim. Ondan bahsetmemişsin. Eğer XMP kapalıyken FAIL aldıysan RAM'in bozuk. XMP kapalıyken PASS geçip, XMP açıkken FAIL veriyorsa XMP ayarlarında problem var demektir.

Tek mesele bu.

Çözüm

Tek mesele bu.
Üzgünüm, geç fark ettim. Malum RAM’leri servise verdim ve gelmesini bekledim. Evet, testi XMP kapalı haliyle yaptım, sabırla bekledim ve bırak 3’ü 1 testi bile geçmedi, direkt fail verdi. Servise fail çıktısıyla gittim ve değişim verdiler; şu anda değişim yaptığım RAM’leri kullanıyorum. Dediğiniz gibi RAM’ler sıkıntılıydı, bu da bana ama sağlam bir tecrübe oldu. Servisten yana memnun kaldım; adamlar güzel ilgilendiler. Ama marka yok abi, güzel RAM’ler yapıyor olsalar da benim güvenimi sarstı.

Bakmama olayına gelirsek, bunu sordum. Yani dedim ki, “Abi, siz nasıl bir test yaptınız? Mavi ekrandan kafamı kaldıramıyorum; mavi almasam sayfalar, oyunlar çöküyor” diye belirttiğimde, serviste “Senin yaptığın test ile üç aşağı beş yukarı aynı testleri yapıyoruz” dediler ve dediğim gibi, çok ilgiliydiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üzgünüm geç fark ettim malum RAM'leri servise verdim ve gelmesini bekledim evet testi XMB kapalı hali ile yaptım sabır ile bekledim ve bırak 3Ü 1 testi bile geçmedi direk fail verdi servise failin çıktısı ile gittim ve değişim verdiler şu anda değişim yaptığım RAM'leri kullanıyorum dediğiniz gibi RAM'ler sıkıntılıydı bu da bana ama sağlam bir tecrübe oldu servisten yana memnun kaldım adamlar güzel ilgilendiler ama marka yok abi güzel RAM'ler yapıyorsalarda benim güvenimi sarstı bakmama olayına gelirsek bunu sordum yani abi dedim siz nasıl bir test yaptınız mavi ekrandan kafamı kaldıramıyorum mavi almasam sayfalar oyunlar çöküyor falan diye belirttiğimde serviste senin yaptığın test ile üç aşağı beş yukarı aynı testleri yapıyoruz dediler ve dediğim gibi çok ilgiliydiler.

Öncelikle geçmiş olsun aynı RAM marka modeli aynı sorunu yıllar önce bende yaşadım bozuk çıktı RAM'ler ve iade aldım. Forumda da önüme çok düştü aynı sorunu yaşayanlar aynı marka RAM ile, yıllardırda forumlarda önermem bu RAM'ı tabii teknoloji şans işi ama olasığı azaltmakta bizim elimizde. Tekrar ediyorum bu RAM'le sorunu olmayan arkadaşlar olabilir ama sorun yaşayanlar göz ardı edilemez. Bu RAM tercih edecek arkadaşlar etmesin.

Öncelikle geçmiş olsun aynı RAM marka modeli aynı sorunu yıllar önce bende yaşadım bozuk çıktı RAM'ler ve iade aldım. Forumda da önüme çok düştü aynı sorunu yaşayanlar aynı marka RAM ile, yıllardırda forumlarda önermem bu RAM'ı tabii teknoloji şans işi ama olasığı azaltmakta bizim elimizde. Tekrar ediyorum bu RAM'le sorunu olmayan arkadaşlar olabilir ama sorun yaşayanlar göz ardı edilemez. Bu RAM tercih edecek arkadaşlar etmesin.

Sağ olun Zaten bu son benim için bu marka normalde en kötü Kingston almaya niyetliydim fakat yabancı kaynaklarda çok küçük bir gecikme farkı olduğu ve G.Skill biraz daha önde olduğu için oraya kaydım iade şansım olsaydı ederdim şahsen ama aradan bir ay geçtiği için bildiğim kadarıyla o hakkım yok normal şartlarda almazdım fakat fiyat biraz etkili oldu o biraz açıkçası gözümü boyadı desem yeridir.

Sağ olun zaten bu son benim için bu marka normalde en kötü Kingston almaya niyetliydim fakat yabancı kaynaklarda çok küçük bir gecikme farkı olduğu ve G.Skill biraz daha önde olduğu için oraya kaydım iade şansım olsaydı ederdim şahsen ama aradan bir ay geçtiği için bildiğim kadarıyla o hakkım yok normal şartlarda almazdım fakat fiyat biraz etkili oldu o biraz açıkçası gözümü boyadı desem yeridir.

Kullancı hatası olmayan cihazlarda 6 ay ya da 1 yıla kadar iade hakkı var diye biliyorum ama değişim yapmışsın zaten umarım bir daha böyle sorun yaşamazsın. Tekrar geçmiş olsun.