Neroid

Başarılı
Merhaba, gecenlerde memtestx86 L1 kısmında 10bin error verip PC kapattı. Gaming gene gönderdik gaming gen RAM degiştirildi dedi işlemciye bakılıyor dedi, işlemcide sorun yok dediler. Sonra ben dedim Memtest'te cıktı L1 kısmında 10 bin error adamlar bu bilgiyi kim verdi bilmiyorum size ama memtestx86 işlemciye bakmaz RAM'e bakar sadece dediler?

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 işlemci önbelleklerini de test ediyor:

Lütfen unutmayın, MemTest86 tarafından raporlanan tüm hatalar kötü bellekten kaynaklanmayabilir. Test, dolaylı olarak CPU'yu, L1 ve L2 önbelleklerini ve anakartı da test eder. Testin, hatanın neden meydana geldiğini belirlemesi mümkün değildir. Ancak, hataların çoğu bellek modülüyle ilgili bir sorundan kaynaklanacaktır. Eğer sorun bellekten değilse, hatayı düzeltmek için tek seçenek, bileşenleri değiştirerek sorunun giderilip giderilmediğini kontrol etmektir.

Öte yandan işlemci testi için Prime95 öneririm.

Memtest86 işlemci önbelleklerini de test ediyor:

Öte yandan işlemci testi için Prime95 öneririm.

Hocam onların elinde zaten elemanlar işlemcide sıkıntı yok diyorlar ama Memtest'e L1 kısmında SS de var yüzde 70 de 10 bin error cıktı Memtest işlemciye bakmaz diyorlar.

Sslerde bu hocam @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• IMG-20250204-WA0000.webp
    IMG-20250204-WA0000.webp
    77,9 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG-20250204-WA0003.webp
    IMG-20250204-WA0003.webp
    101,1 KB · Görüntüleme: 60
L1 kısmı dediğiniz neresi?
Program normal test yapıyor. Çeşitli şekillerde veri yazıp sonra da yazdığı veri orada mı diye bakıyor. Yani 2 veri var ve bunları kıyaslıyor. Bu ikisinin aynı olmaması için tonla senaryo var. Testin tamamında alınan sonuca göre daha tutarlı bir tahmin yapılabilir ama herhangi bir hata için şundan kaynaklı (bellek, anakart, işlemci) demek aslında imkansız.

L1 kısmı dediğiniz neresi?
Program normal test yapıyor. Çeşitli şekillerde veri yazıp sonra da yazdığı veri orada mı diye bakıyor. Yani 2 veri var ve bunları kıyaslıyor. Bu ikisinin aynı olmaması için tonla senaryo var. Testin tamamında alınan sonuca göre daha tutarlı bir tahmin yapılabilir ama herhangi bir hata için şundan kaynaklı (bellek, anakart, işlemci) demek aslında imkansız.

Hocam program too many error deyip kendini kapattı ki tamamında alınan sonuç olsun ondan dolayı L1 olabilir diye dedim Gaming.Gen.TR tek sorun bellek dedi işlemcide sıkıntı yok dedi.