seeraddar

Yetkin
Ucuz malın yahnisi yenmez cidden. Dediğim gibi RAM testi yaptım 2 defa arka arkaya, daha sonra garip şeyler olmaya başladı. Klavyeyi algılamıyor, mouse bağlantısı sürekli kopuyor. Wi-Fi bölümü açılmıyor, takılan USB belleği 10 saniye sonra algılıyor. 128 GB'lik Flash belleği 254 MB olarak algılıyor. Klavye Google'da çalışıyor, Windows'un kendi uygulamalarında çalışmıyor.

Videoyu buradan izleyebilirsiniz;

Ek olarak ayarlar gibi, Windows uygulamalarının bazıları açılmıyor.

Monitörün hoparlörünü de algılamıyor artık.

Son düzenleme:
Ucuz malın yahnisi yenmez cidden. Dediğim gibi RAM testi yaptım 2 defa arka arkaya, daha sonra garip şeyler olmaya başladı. Klavyeyi algılamıyor, mouse bağlantısı sürekli kopuyor. Wi-Fi bölümü açılmıyor, takılan USB belleği 10 saniye sonra algılıyor. 128 GB'lik Flash belleği 254 MB olarak algılıyor. Klavye Google'da çalışıyor, Windows'un kendi uygulamalarında çalışmıyor.

Videoyu buradan izleyebilirsiniz;

Ek olarak ayarlar gibi, Windows uygulamalarının bazıları açılmıyor.

Monitörün hoparlörünü de algılamıyor artık.

Sorununuzun karmaşık göründüğünü anlıyorum. Bu durum genellikle donanımsal bir arıza, bir sürücü uyuşmazlığı veya BIOS ayarlarıyla ilgili olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözmeye çalışalım:

1. Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
- Basit bir yeniden başlatma, bazı geçici sorunları çözebilir.

2. Donanım Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın içini açıp RAM, grafik kartı ve diğer bileşenlerin düzgün takılı olup olmadığını kontrol edin.
- USB bağlantı noktalarına herhangi bir fiziksel hasar olup olmadığını kontrol edin.

3. BIOS Ayarlarını Sıfırlayın:
- Bilgisayarınızı başlatırken BIOS'a girmek için genellikle “Delete” veya “F2” tuşuna basılır.
- BIOS'ta "Load Setup Defaults" veya "Reset to Default" seçeneğini seçin.

4. Aygıt Yöneticisini Kontrol Edin:
- Windows'a giriş yapın ve "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- Herhangi bir "sarı uyarı" simgesi olan aygıt var mı? Varsa, bu aygıtlara sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelle" veya "Kaldır" seçeneğini seçin ve ardından bilgisayarı yeniden başlatın.

5. Güç Yönetimi Ayarlarını Gözden Geçirin:
- "Denetim Masası" > "Güç Seçenekleri" bölümüne gidin.
- USB aygıtlarının güç tasarrufu ayarlarını devre dışı bırakın.

6. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- "Ayarlar" > "Güncellemeler ve Güvenlik" sekmesine gidin.
- Mevcut güncellemeleri kontrol edin ve yüklü olması gereken güncellemeleri yükleyin.

7. Güvenli Modda Başlatma:
- Bilgisayarınızı "Güvenli Mod"da başlatıp donanım ve sürücülerin bu modda çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Eğer sorun yoksa, bazı üçüncü parti yazılımlardan kaynaklı olabileceğini gösterir.

8. Flash Belleği Kontrol Edin:
- Başka bir bilgisayara bağlayarak flash belleğin işlevselliğini kontrol edin.
- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, flash belleği formatlayın veya değiştirin.

9. Kurtarma Aracı Kullanma:
- Eğer yukarıdaki adımlar problemi çözmezse, bir Windows kurtarma aracını veya bir işletim sistemi yükleme USB'sini kullanarak sistemi onarma veya yeniden yükleme seçeneğini değerlendirin.

10. Donanım Sorunlarını Değerlendirin:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, RAM'inizi veya diğer bileşenlerinizi test etmek için bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

Tüm bu adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik bilgi sağlayabilirsiniz. Özellikle motherboard modeli veya işlemci bilgisi gibi detaylar yardımcı olacaktır.