God of War 2018 bu merak uyandırma hissini en iyi yaşatan oyun oyunun en başında yabancıyla kapışınca direk meraklanıyorsun bu kim diye.
Harika örnek ama oynamıştım, yine de sağ olun hocam.
Kütüphanenizde BioShock serisi var. Ona göz atın bence. Bir de Inside oyunununa da göz atabilrsiniz. Undertale oynamadıysanız mükemmel bir oyun.
Bioshock'un varlığını unutmuştum, teşekkürler.
Undertale'a bir süredir başlamam gerekiyor evet, Inside ise ilk izlenimim çok iyi değildi ama boş bir zamanda bakacağım kesin.
Bioshock'u yazdım kenara.
Daha önce bilgimin olmadığı bir oyun, Steam sayfasına baktım ve sanki hayatta kalma türüne benziyor gibi. Ya da yanıldım ve içinde bir hikaye var, RPG etiketi de var çünkü. Yine de emin olamadım.
Skyrim, Outer Wilds, The Forgotten City, Return of the Obra Dinn, Little Nightmares 1-2-DLC
Hocam 4'üne de
şu an bakmam çok mümkün değil ancak aralarından en çok Skyrim ile Little Nightmares ilgimi çektiğinden onları da kenara yazdım.
JUDGMENT'a bakabilirsin, bana göre hikaye yazım anlamında peaktir bu yapım. İlk başta basit bir seri katil hikayesi gibi başlayıp dallanıp budaklanarak hiç beklenmedik bir yerde final bulan hikayesi bana göre hala daha oyun sektöründeki en iyi hikaye. Anlatı olarak büyük prodüksiyonlu oyunlarla arasında çok fark var ama, sunum kalitesi kesinlikle AAA bir oyun standartlarında değil, ancak kötü de diyemiyorum. Ben hikayesinin kesinlikle merak uyandıran bir hikaye olduğunu düşünüyorum, katil kim, neden böyle bir öldürme yöntemi tercih ediyor diye insanda merak uyandırıyor çünkü.
İnsanlar artık bir oyunun hikayesinin iyi olup olmadığına sadece sunumuna bakarak karar veriyor, yazım, senaryo ne kadar iyi kimsenin umurunda değil. Film gibi ara sahnelere sahipse tamamdır hikaye iyi sanıyorlar. Ancak bence hikayenin yazımı çok daha önemli.
Bunun sebeplerinden biri hikayenin oynanışın etrafında şekillenmesi, ondan evet "ekranda epik şeyler olması = iyi hikaye" şeklinde öngörülebiliyor, yine de ben zıttını da seviyorum. Çünkü hikayeyi oynanışın etrafında döndürmemek risk almak oluyor. Quantic Dream oyunları bence buna örnek.
Galiba Yakuza'yı yapan ekip yapıyor dediğiniz oyunu, ilgimi çekti açıkçası. Bakacağım.
Onun dışında ben nedense yürüme simülasyonu olan korku oyunlarında çok gizem hissediyorum, örneğin SOMA, oynarken sürekli burası neresi, biz kimiz, ne olmuş bize diye sorup durdum. Oyun da tüm bu soruların hepsini yavaş yavaş açıklamayı başarabildiğinden müthiş tatmin olmuş ayrıldım. Öyle Alan Wake 2 gibi sırf gizem olsun diye uydurulmuş ve sonrasında asla açıklanmayan saçmalıklar bütünüyle karşılamıyordu SOMA oyuncuyu. Normalde yürüme simülasyonu tarzında oyun sevmiyor olmama rağmen SOMA müthiş bir deneyimdi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Hem korku hem de yürüme simülatörü çok benlik değil, HowLongToBeat'e göre 8 saat gözüktüğünden yine de incelemeye değer, ama şu an mesajınızda JUDGMENT daha çok ilgimi çekti.
Fez. Unerrated mükemmel bir oyun.
Oyun hakkında çok bilgi bulamadım, gerçekten underrated gibi. Bahsetseniz olur mu?
Detroit: Become Human ve Metro serisi.
Metro 2033 Epic'te duruyor, oynuyorum bu aralar ve fena değil. Detroit'i ise bitirdim hocam.