nythrus1907 1

Uzman
Eski Zyxel VMG1312 B10D model modemimde aynı testi yaptım, upload active değeri 200'ün altında verdi. Yeni modemde aynı testi yaptım ve aynı değer 1.300 veriyor. QoS ayarı yapmak da fayda etmiyor. Arayüzünde ayarlanabilecek pek bir ayar yok zaten. Bufferbloat sorununu nasıl çözerim arkadaşlar? 8 yıllık modem daha iyi değer veriyor, anlamadım yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni modemlerin klasiği bu saf hız yüksek görünsün diye tampon belleği devasa tutuyorlar, SQM olmayınca da yük altında ping fırlıyor. Dahili QoS ayarları ise genelde tamamen süs.

Modemi bridge moduna alıp arkasına OpenWrt veya Keenetic gibi SQM destekli düzgün bir router bağlamayı deneyebilirsin.

Yeni modemlerin klasiği bu saf hız yüksek görünsün diye tampon belleği devasa tutuyorlar, SQM olmayınca da yük altında ping fırlıyor. Dahili QoS ayarları ise genelde tamamen süs.

Modemi bridge moduna alıp arkasına OpenWrt veya Keenetic gibi SQM destekli düzgün bir router bağlamayı deneyebilirsin.
modemi kutuya koydum iade talebi başlattım.Kabul edilirse modem değil de cat 6 kablo alıcam.Telefon kablosuyla geliyor internet.Onu değiştiririm çok faydası olur.