Mercusys MR90X routera OpenWrt nasıl kurulur?

cos0712

Gelişen
Kurulum adımlarının olduğu yer.

OpenWrt'nin kendi sitesindeki açıklamalara göre adım adım ilerledim, ta ki 20. adımdaki "opkg Update && opkg install kmod-mtd-RW " kodunu yazıp indirme hatası alana kadar. Telefondan internet bağlantısını paylaşıp denedim ve sonuçlar aynı olmaya devam etti. Kurulumda ilerleyemiyorum, ne yapmam lazım?

Terminale ping -c 3 google.com yaz. Eğer "bad address" veya "network unreachable" hatası alıyorsan, cihaz internete çıkamıyordur.

Eğer cihazı internete bağlamakta sorun yaşıyorsan kmod-mtd-rw paketini bilgisayarına indirip scp (veya WinSCP) ile cihaza atarak manuel kurabilirsin.
  1. Bilgisayardan OpenWrt dosya depolarına (snapshot veya kullandığın sürüm hangisiyse) git ve işlemcine uygun (muhtemelen MediaTek/Filogic) .ipk dosyasını bul.
  2. WinSCP veya terminal üzerinden: scp kmod-mtd-rw_xxx.ipk root@192.168.1.1:/tmp/
  3. opkg install /tmp/kmod-mtd-rw_xxx.ipk

MediaTek filelogic içerisinde birden fazla dosya var hangisini indirmeliyim 24.10.5 kararlı sürümü kurmaya çalışıyorum.

Kmod dosyası olduğunu düşünerek indirdim ve söylediğiniz şekilde kurdum. Hemen ardından çalıştırılan insmod mtd-rv i_want_a_brick = 1 yazdığım zaman failed to find mtv-RW diyor ne yapmalıyım?

Bu dosyayla yeniden denedim sonuç aynı.

Çok teşekkür ederim Recep bey dediğiniz dosya daha alt klasörlerin içindeymiş dediğiniz yöntemle işleme devam edip bitirdim iyi sosyaller .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…