Şahin

Uzman
Mercusys müşteri temsilciyle konuşarak yapmaya çalıştık bir türlü olmadı. İlk aldığımda direkt olmuştu. 4-5 ay kullandım routeri. Sonra oda taşınınca denedim olmadı. 7 aydır modemi rekabetçi kullanıyorum.

Routeri Wi-Fi ile değil kablo ile kullanmak istiyorum. Kablolama nasıl olmalı?

Özetle, dışarıdan gelen küçük internet kablosu modeme takılı. İnternet kablosu, modemin WAN portu, routerin LAN portuna takılı. Neyi yanlış yapıyorum?

Not: Reset defalarca attım. Anladığım kadarıyla routerin turuncu ışığı sabit yeşil yanınca çalışacak ama sabit turuncu yanıyor. Router modeli: Mercusys MR80X. Modem modeli ise Türk Telekom'un 10 yıl önce verdiği TP-Link idi galiba.

Bu arada Türk Telekom kullanırken router bağlanıyordu. TurkNet'e geçince olmuyor. Tesadüf olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber internet mi yoksa vdsl mi kullanıyorsunuz? Fiber ise ont’den çıkan kabloyu Mercusys router’ın wan portuna takacaksınız, sonra arayüzden kullanıcı adı, şifre ve vlan id bilgilerini girmeniz gerekiyor. Vdsl ise modeminizi bridge moda alıp, lan portundan Mercusys’in wan portuna bağlantı sağlamanız lazım. Sonrasında kullanıcı adı ve şifre girerek bağlantı kurabilirsiniz.

Fiber internet mi yoksa vdsl mi kullanıyorsunuz? Fiber ise ont’den çıkan kabloyu Mercusys router’ın wan portuna takacaksınız, sonra arayüzden kullanıcı adı, şifre ve vlan id bilgilerini girmeniz gerekiyor. Vdsl ise modeminizi bridge moda alıp, lan portundan Mercusys’in wan portuna bağlantı sağlamanız lazım. Sonrasında kullanıcı adı ve şifre girerek bağlantı kurabilirsiniz.
Bridge monda nasıl alıcam. Vdal kullanıyorum.