Arkadaşlar merhaba. Ana modemim ZyXEL köprü moduna aldım kablo ile yeni aldığım routerim mercusys MR70X bağladım. Sorunsuz Open WRT kurdum, SQM paketide indirdim, hızları da düşürdüm ve denedim ama sorun var sanki. Millet hep +0 ms alıyorken benimki düşmedi hiç, nerede hata yaptım? İnternetim 50 Mbps VDSL TurkNet. Hattım telefon kablosu ile prize geliyor. Bundan kaynaklı olabilir mi?
Eğer VDSL2 kullanıyorsanız Ethernet seçili konumda 34 olmalı SQM ayaları üstten sağa doğru 3. sekme, bende Türkçe olduğu için bağlantı katmanı uyarlaması
Eğer VDSL2 kullanıyorsanız Ethernet seçili konumda 34 olmalı SQM ayaları üstten sağa doğru 3. sekme, bende Türkçe olduğu için bağlantı katmanı uyarlaması.
Telefon üzerinden Wi-Fi ile bufferbloat testi sonuçları sağlıklı olmuyor. Sizin yapmış olduğunuz ayarlar bufferbloat sorununu ortadan kaldırsa bile kablosuz bağlantı ile yaptığınız testte doğru sonuçları alamazsınız. Testi kablolu bağlanan bir cihaz ile tekrar yapmanızı tavsiye ediyorum.
Telefon üzerinden Wi-Fi ile bufferbloat testi sonuçları sağlıklı olmuyor. Sizin yapmış olduğunuz ayarlar bufferbloat sorununu ortadan kaldırsa bile kablosuz bağlantı ile yaptığınız testte doğru sonuçları alamazsınız. Testi kablolu bağlanan bir cihaz ile tekrar yapmanızı tavsiye ediyorum.
Merhaba türknet kullanıyordum Sqm den hiç verim alamadım bufferbloat fazlaydı.Türknetten Alt yapım olan türktelekoma geçtim. Dairemede cat6 kablo çektim SQM şimdi baya iyi oldu ama yüksüz pingim Türknete göre yükseldi sorun nerde olabilir. speedteste ise ping türknette 10 telekomda 4 de düştü. yüksüz ping nasıl düşer ?