Makaleler
16
Yer
LTAF
SQM paketini kurdum arkadaşlar, cihazı "Access Point" modunda kullanıyorum. Statik IP yaptım, yani ana modem yönetiyor her şeyi yine. Odamdaki cihazları bu routera bağladım.

SQM açıyorum, ayarlar bu şekilde.

1755113815699.webp

1755113836288.webp

1755113851708.webp

Hız testi yapıyorum, hız hiç düşmüyor limit verdiğim halde ve bufferbloat testi yine de D çıkıyor.

SQM paketini kurdum arkadaşlar, cihazı "Access Point" modunda kullanıyorum. Statik IP yaptım, yani ana modem yönetiyor her şeyi yine. Odamdaki cihazları bu routera bağladım.

SQM açıyorum, ayarlar bu şekilde.

Eki Görüntüle 173479

Eki Görüntüle 173481

Eki Görüntüle 173482

Hız testi yapıyorum, hız hiç düşmüyor limit verdiğim halde ve bufferbloat testi yine de D çıkıyor.

Kaç Mbit hız alıyorsan onu %10 azalt ve değer olarak onları gir arayüz ismi kısmından WAN portunu seç ve paket başına ek yük değerini fiber kullanıyorsan 44 VDSL kullanıyorsan 34 yap ve SQM örmeğini etkinleştir tikini işaretlemeyi unutma.

Son düzenleme:
Kaç Mbit hız alıyorsan onu %10 azalt ve değer olarak onları gir arayüz ismi kızmından WAN portunu seç ve paket başına ek yük değerini fiber kullanıyorsan 44 VDSL kullanıyorsan 34 yap ve SQM örmeğini etkinleştir tikini işaretlemeyi unutma.
Merhaba, 71Mbps alıyorum 50 girdiğimde bile etki etmiyor. Arayüz kısmından br-lan seçili zira Access Point olarak kullandığım için WAN değil de LAN portundan bağladım.

44 denedim, etkinleştirili ama hiçbir etkisi yok internette. NAT offloading de kapalı.

Bu arada resimlerde SQM örneği kapalı da, aktif ettim sonradan. Değişen bir şey yok.

Merhaba, 71Mbps alıyorum 50 girdiğimde bile etki etmiyor. Arayüz kısmından br-lan seçili zira Access Point olarak kullandığım için WAN değil de lan portundan bağladım.

44 denedim, etkinleştirili ama hiçbir etkisi yok internette. NAT offloading de kapalı.

Bu arada resimlerde SQM örneği kapalı da, aktif ettim sonradan. Değişen bir şey yok.

Access Point olarak kullandığın için bu sorunu yaşıyor olabilirsin cihazı direk router olarak bağlamayı denedin mi?

Access Point olarak kullandığın için bu sorunu yaşıyor olabilirsin cihazı direk router olarak bağlamayı denedin mi?
Evet galiba o yuzden, dusundum de zaten AP olarak bagladigimda tekniken NAT ana modem uzerinden yapildigi icin bufferbloat nasil azalacak? Kafasiz bir istekte bulunmusum biraz kendimce. Ben kendi cihazlarim uzerinde azaltmayi dusunuyordum ama.

Router olarak maalesef kullanamiyorum zira icerideki ev halki halen Wi-Fi'ye TP-Link modem uzerinden baglaniyor, odamda sinyal az diye ben bunu odama koyup kablo cektim telefonumla tabletimle baglanayim diye.

Evet galiba o yuzden, dusundum de zaten AP olarak bagladigimda tekniken NAT ana modem uzerinden yapildigi icin bufferbloat nasıl azalacak? Kafasiz bir istekte bulunmusum biraz kendimce. Ben kendi cihazlarim uzerinde azaltmayi dusunuyordum ama.

Router olarak maalesef kullanamiyorum zira icerideki ev halki halen Wi-Fi'ya TP-Link modem uzerinden baglaniyor, odamda sinyal az diye ben bunu odama koyup kablo cektim telefonumla tabletimle baglanayim diye.

Cihazları değiştir hocam ana cihazı MR70X yap diğerini de sen al ve onu AP olarak kullan aynı mesafede aynı cihazları kullanacağın için pek farkı hissetmezsin.

Cihazları değiştir hocam ana cihazı MR70X yap diğerini de sen al ve onu AP olarak kullan aynı mesafede aynı cihazları kullanacağın için pek farkı hissetmezsin.
Olay aslinda ondan daha farkli hocam ya, yoksa ben dipdibe koyup tek kablo ceksem de okeydi Wi-Fi 6 destekledigi icin de, MR70X bocege benzedigi icin aile halki kullandirtmiyor onu oturma odasinda.