alixyoruk

Çalışkan
Merhaba öncelikle, durup dururken hiçbir sebep yokken Mercusys MR70X adlı router’ıma OpenWrt kurdum. Kurulumda sorun yoktu, her şey güzeldi; fakat OpenWrt’nin nasıl bir şey olduğunu önceden bilmiyordum ve pek bana göre olmadığını fark ettim.

Ben evimde Mercusys uygulaması üzerinden mesh sistem kuracaktım. Ayrıca orijinal üretici uygulamasında 2.4 ve 5 GHz’i tek bir Wi-Fi ağı olarak gösteren bir özellik vardı. Belki OpenWrt’de de mesh özelliği vardır ama uğraşmak istemiyorum.

Uzun lafın kısası, artık Mercusys’nin orijinal arayüzüne giriş yapamıyorum; otomatik olarak OpenWrt açılıyor. OpenWrt’yi silmenin bir yolu var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Kendi kendime router’ı kurcalarken Mercusys’nin orijinal sitesinden firmware dosyasını indirip flashlamaya çalıştım. Yanlış driver indirmiş olacağım ki OpenWrt’nin sitesindeki Flash Update bölümünden dosyayı yükledim ve artık OpenWrt’ye de erişemiyorum.

Router açık ancak hiçbir şekilde internet bağlantısı görünmüyor, Wi-Fi ağı da yayınlanmıyor. Muhtemelen router tamamen sistemsel olarak bozuldu. Konu hakkında bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle, durup dururken hiçbir sebep yokken Mercusys MR70X adlı router’ıma OpenWrt kurdum. Kurulumda sorun yoktu, her şey güzeldi; fakat OpenWrt’nin nasıl bir şey olduğunu önceden bilmiyordum ve pek bana göre olmadığını fark ettim.

Ben evimde Mercusys uygulaması üzerinden mesh sistem kuracaktım. Ayrıca orijinal üretici uygulamasında 2.4 ve 5 GHz’i tek bir Wi-Fi ağı olarak gösteren bir özellik vardı. Belki OpenWrt’de de mesh özelliği vardır ama uğraşmak istemiyorum.

Uzun lafın kısası, artık Mercusys’nin orijinal arayüzüne giriş yapamıyorum; otomatik olarak OpenWrt açılıyor. OpenWrt’yi silmenin bir yolu var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Kendi kendime router’ı kurcalarken Mercusys’nin orijinal sitesinden firmware dosyasını indirip flashlamaya çalıştım. Yanlış driver indirmiş olacağım ki OpenWrt’nin sitesindeki Flash Update bölümünden dosyayı yükledim ve artık OpenWrt’ye de erişemiyorum.

Router açık ancak hiçbir şekilde internet bağlantısı görünmüyor, Wi-Fi ağı da yayınlanmıyor. Muhtemelen router tamamen sistemsel olarak bozuldu. Konu hakkında bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim. İyi günler.
Sorununuzu gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Router'ı Yeniden Başlatın:
- Cihazın güç bağlantını kesin ve birkaç saniye bekleyin. Ardından tekrar açın.

2. Resetleme İşlemi:
- Cihazın arkasındaki reset (Sıfırlama) düğmesine bir iğne veya benzeri bir nesneyle 10-15 saniye basılı tutun. Bu, router'ı fabrika ayarlarına döndürecektir.

3. Bağlantı Kontrolü:
- Router sıfırlandıktan sonra, bilgisayarınızı bir Ethernet kablosu ile router’ın LAN porta bağlayın.
- Bilgisayarınızın IP ayarlarını otomatik alacak şekilde ayarlayın.

4. Web Arayüzüne Erişim:
- Tarayıcınızı açın ve router'in varsayılan IP adresi olan 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 adresini girin. Eğer bu IP'lerle giriş yapamazsanız, ipconfig (Windows) veya ifconfig (Mac/Linux) komutuyla bilgisayarınızın aldığını IP adresine göre düzenleyebilirsiniz.

5. Orijinal Firmware Yükleme:
- Eğer web arayüzüne eriştiyseniz, orijinal firmware dosyasını indirdiğiniz dosya konumuna gidin ve yükleyin.
- Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra router’ı yeniden başlatın.

6. Alternatif Yöntem - TFTP ile Geri Yükleme:
- Router'ı yeniden başlatın ve hemen TFTP moduna geçiş yapmaya çalışın (genelde cihaz açılırken TFTP servisi üzerinden firmware yükleme yapılır; bu yöntem cihaz modeline göre değişiklik gösterebilir).
- Eğilimi yönlendirebilecek bir rehber bulduysanız, bunu izleyin.

7. Tamamen Bozulma Durumu:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, cihazın tam anlamıyla "brick" olmuş olabileceğini göz önünde bulundurun. Cihazınızı bir teknik servise göstermek en iyisi olabilir.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Ek bilgi ihtiyacınız olursa lütfen belirtin. İyi şanslar!

Sorununuzu gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. router'ı yeniden başlatın:
- Cihazın güç bağlantını kesin ve birkaç saniye bekleyin. Ardından tekrar açın.

2. resetleme işlemi:
- Cihazın arkasındaki reset (sıfırlama) düğmesine bir iğne veya benzeri bir nesneyle 10-15 saniye basılı tutun. Bu, Router'ı fabrika ayarlarına döndürecektir.

3. bağlantı kontrolü:
- Router sıfırlandıktan sonra, bilgisayarınızı bir Ethernet kablosu ile Router'ın lan porta bağlayın.
- Bilgisayarınızın IP ayarlarını otomatik alacak şekilde ayarlayın.

4. web arayüzüne erişim:
- Tarayıcınızı açın ve Router'in varsayılan IP adresi olan 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 adresini girin. Eğer bu IP'lerle giriş yapamazsanız, ipconfig (Windows) veya ifconfig (Mac/Linux) komutuyla bilgisayarınızın aldığını IP adresine göre düzenleyebilirsiniz.

5. orijinal Firmware yükleme:
- Eğer web arayüzüne eriştiyseniz, orijinal Firmware dosyasını indirdiğiniz dosya konumuna gidin ve yükleyin.
- Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Router'ı yeniden başlatın.

6. alternatif yöntem - tftp ile geri yükleme:
- Router'ı yeniden başlatın ve hemen TFTP moduna geçiş yapmaya çalışın (genelde cihaz açılırken TFTP servisi üzerinden Firmware yükleme yapılır; bu yöntem cihaz modeline göre değişiklik gösterebilir).
- Eğilimi yönlendirebilecek bir rehber bulduysanız, bunu izleyin.

7. tamamen bozulma durumu:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, cihazın tam anlamıyla "brick" olmuş olabileceğini göz önünde bulundurun. Cihazınızı bir teknik servise göstermek en iyisi olabilir.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Ek bilgi ihtiyacınız olursa lütfen belirtin. İyi şanslar!

Gene de yardımınız için teşekkürler fakat zaten bu olaydan sonra yeni bir router aldım ve zaten çok fazla denemiştim cihaz muhtemelen brick olmuştu yani gene de yardımınız için sağ olun.