falid

Gelişen
Merhaba.

Elimde Mercusys MR70X V1 router var. Buna OpenWrt kurdum ancak bufferbloat testinde daha kötüye gittiği için stok yazılıma dönmeye kalkıştım.

Şu an router açılır açılmaz turuncu renkten yeşile dönüyor ve sadece Mercusys’in kendi kurtarma arayüzüne erişebiliyorum. Oradan bir yazılım kurmaya çalıştığımda ise başarıyla kuruldu diyor ama değişen bir şey olmuyor.

USB-TTL kablosuyla U-Boot arayüzüne girdim. TFTP sunucu ile kernel image yükledim. Bu şekilde RAM üzerinden kernel image ile OpenWrt arayüzüne eriştim. Ancak sysupgrade kurduğumda, kurulum sözde başarıyla tamamlandıktan sonra yine sil baştan Mercusys kurtarma sayfası döngüsüne girdim. Aşağıdaki linkte yer alan açıklamaları dikkate alarak kurulum yapmaya çalıştım

Çözüm olmayınca ChatGPT, Gemini ve Claude AI’lardan destek almaya çalıştım. Ancak her biri RAM partition bölümünü farklı sayılarla verdi. Erase edilecek bölümü de farklı sayılarla verdi, hatta firmware kurulacak bölümü de farklı girdi. WinSCP ile /tmp’ye sysupgrade’i kopyalayıp ardından command prompt ile kurulumu yapmaya da çalıştım. Her bir bölüm sayısını da denedim, belki biri beni bu döngüden kurtarır diye ama olmadı.

Bu konuda tecrübesi olan veya fikri olan herkesin tavsiyesine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller.

Kanka bende MR70X'ime OpenWrt kurduktan sonra pek beğenmedim stok yazılıma dönmeye çalışırken kurcaladım şu an tamamen sistem kilitlendi muhtemelen çöpe atacağım :D umarım sorunu çözersin.