MerkürNet Modem üzerinden DNS ayarı olmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Evilpluto
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 890

Evilpluto

Başarılı
Merhaba,

Modem Türk Telekom'un verdiği W9970 model modem. Önceki servis sağlayıcı GıbırNet'ti. modem üzerinden DHCP bölümüne DNS ayarını girince sorunuz erişim sağlıyordum. Şimdi MerkürNet'e geçtim. Aynı şekilde giriyorum olmuyor, bir şeyler mi engelliyor sorun nedir?

Bir yerde servis sağlayıcınızda DNS engelli ise olmaz yazıyordu bununla mı alakalı?

Oradan yaptım evet ama olmuyor işte önce oluyordu. Ne yapmam gerekiyor şimdi Merkürnet bunun engelini kaldırabilir mi? GIBIRNet'te hiç sorun yoktu.
Tekrar söylüyorum.

ISS'ler farklı sansür teknikleri kullanır. Bazı ISS'lerde sansür DNS değiştirilerek kolaylıkla aşılırken bazıları VPN'leri bile banlayabilir.

MerkürNet, DNS değiştirerek yasaklı sitelere girmenize müsaade eden bir ISS değil. Bu MerkürNet'in suçu da değil, BTK'nın koyduğu bir kural.

Yapabileceğiniz en iyi şey, buna müsaade eden ISS'e geçmek. Veya @Recep Baltaş tavsiyesine uyarak DNS over HTTPS destekli bir Router edinmek.

Modem değişince düzeliyor mu durum?
Peki Mesh sistemlerine girilemiyor mu DNS ayarı?

Ayrıca bu konu ile ilgili @Recep Baltaş'ın videosuna denk geldim dediklerini yaptım. 1.1.1.1/help adresine sorguladığımda DNS over HTTPS aktif görünüyor ama sorun devam ediyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231227-221007_Chrome.webp
    46,5 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sizin tarayıcınızda DNS over HTTPS olduğu anlamına gelebilir.

PC üzerinden engel kaldırmak için GoodbyeDPI kullanabilirsiniz. Arka planda çalışması için bunun üzerine geliştirilen arayüzler olabilir. Sayfanın altında benzer yazılımlar da bulunuyor. Ben incelemedim, siz bakabilirsiniz.

Hocam PC şu anda kullanmanıyorum anakartım arızalı ama ilk fırsatta deneyeceğim. PC üzerinde derken sadece PC'de mi kaldırıyor bu engeli yoksa genel olarak modemde mi?
Benim esas derdim Android TV'de kullanabilmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayfanın altında Android ile ilgili yazılımlar var da Android TV'ye APK olarak yüklenir mi, yüklenirse düzgün çalışır mı hiç bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…