Merve Nazlıoğlu komikliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LA Knight
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 168

LA Knight

Üstün
Günün şaklabanlığı mı saçmalığı mı?
Karşınızda kameranın karşısında çalıştığı şirketi, ileride çalışacağı şirketi zan altında bırakan bir komedyen.

Şimdi yaşımız ve yaşınız genç. Şirket politikaları, bir mevkide nasıl olunur henüz bilmiyor olabilirsiniz ama öğreneceksiniz ve öğreneceğim. Bu sene tonla bunun dersini aldım, kaç tane insan kaynakları alımında yetkilileriyle nasıl işlediklerini konuştum. Tam olarak bu kadının yaptığını millete yazsam, konuşsam nasıl olur diye sorduğumda hepsinin cevabı aşağı yukarı " saçmalama: Şirket için kötü izlenim bırakırsın, medyada gündem olursun ve iş akdin sonlanabilir." oldu. Gel gelelim bir iş hayatına başlayınca da davranışlarımız tabii ki şirkete uygun, olumlu yansıtır olması lazım ama işte bu gördüğünüz zât maalesef böyle bir saçmalığa imza atması yetmedi bakın yetmedi diyorum çünkü bu sefer de eleştirenleri dava etmekle tehdit ediyor(tabii bunun tatlı niyetine bir de profilini gizliye alması var) . Hayatta saçma bir adım atmadan önce sözlerinizi 2 kere kelime süzgecinden geçirin. Bu şahsiyet gibi gülünç hale gelip, daha sonrasında insanlara tehdit salvoları düşürmek zorunda kalmayın.

Son olarak size wörk layf belıns diyorum.

Tıp kazanmaya zekam yetmiyor, özelde çalışmak istiyorum çok ağır ve aldığım maaşa anca kıyafet, yiyecek, eve elektronik eşya falan alırım zaten başka bir şeye yetmez para pul. Bu tarz şirketlere girip Merve hanım gibi insanlarla 3 kuruş maaş için muhattap olmak da ölüm.

Bu ik olayı bence başlı başına saçmalık zaten özellikle iş veren işe alım konusunda. Lakin bu meselede kadının saçmalığı kısmını anlamadım? İk görevi ona teklif edilmiş ve sorumluluğu ona ait. İşe aldığı kişilerden de o sorumlu. Liberal ekonomi, serbest piyasa. Sen ona zorla usul erkan dayatamazsın ki zaten. Elon Musk gibi büyük iş insanlarının ık süreci ya da işe alım süreçleri ona bakarsan bunlardan da saçma gelecektir ilk duyuşta lakin alanı memnun satanı memnun. Burada bize ne düşer bu konuda onu anlayamadım?

Hiçbir ık çalışanını bunun dediğini yapamaz. Şirketin sana verdiği nokta bana görev adamını bul tamam ama gelip de seçimde veya sonrasında potansiyel olarak bile olmamış kişiye böyle açıklamalar yapamazsın. Firmanın adını çıkarır bu firma saçma sapan kriterleri var, bu firma personeli çağırıyor dalga geçiyor diye. Bu ve bunun gibi birkaç LinkedIn şaklabanı bir şeyler yaptığını iddia ediyor ama bunu yapınca işte kendisinin ismi çıkıyor yetmiyor firmanın ismi çıkıyor. Ik çalışanının ne denli profesyonel olduğu ortada. Sen birisini almayacaksan bile profesyonele yakışmayan açıklamada bulunamazsın. Bunu ben demiyorum ık çalışanları kendisi diyor.

En basitinden maaş için gelme buraya diyor, olaya bak. Ne için geleceğiz senin nur yüzünü görmek için mi sabahın köründe geleceğiz Merve hanım ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…