kries

Uzman
Merhaba arkadaslar,

Küçüklügümden beri teknolojik aletlere çok merakliyim ve bu alanda elimden bir seyler geldigini düsünüyorum. Su ana kadar kendi bilgisayarimi, telefonumu veya baska cihazlarimi hep kendim tamir ettim. Simdi meslek lisesine geçip bilgisayar teknik servisi bölümünde okumayi düsünüyorum, ancak kararsizim.

Bu bölüme geçmek bana hem teorik bilgi hem de pratik deneyim kazandirir gibi geliyor. Özellikle bilgisayar tamiri, donanim bilgisi ve yazilim gibi alanlarda kendimi gelistirmek istiyorum ama ileride bu alanda is bulma ya da kariyer yapma konusunda bir fikrim yok.

Sizce bu bölüme geçmek mantikli mi?

Meslek lisesinde okuyan ya da bu bölümü bitiren arkadaşlar tecrübelerini paylasabilir mi? Teknik servis bölümünde neler ögreniliyor ve mezun oldugumda ne gibi imkanlarim olur?

Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum. 9. sınıfım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yoğun bir şekilde iş hayatına çabucak atılmak istiyorsan gidebilirsin. Okul senin için sıkıcı ve boş gibi geliyorsa gidebilirsin. Derslerinde kötü ve artık toparlayamıyorsan gidebilirsin. Üniversite gibi bir hayalin yoksa yine gidebilirsin. Bu konu sana kalmış. Hem erken başlamış olursun hem de kendini erkenden alıştırmış olursun. Ama bana kalırsa meslek lisesinde kal. MESEM bayağı sıkı çünkü.

Bende meslek lisesindeyim Python C# gibi programlama dilleri ve PC donanımlarının çalışma mantığı öğretiliyor okuman daha mantıklı olur, öğreneceğin programlama bilgisinin üstüne bir şeyler daha koyar kendini geliştirip yurt dışına çıkarsın.